Russische trainingen en podiumprijzen voor Gym Haacht in Malta

Russische trainingen en podiumprijzen voor Gym Haacht in Malta

Foto: Nadine Cleynhens

Haacht - Gymnasten ritmische gymnastiek van Gym Haacht behaalden mooie resultaten op de Ritmica International Competition in Malta.

Op 29 oktober vertrokken enkele de gymnasten ritmische gymnastiek van Gym Haacht , Arwen Leemans, Sky Vandenhoeck, Julie Timmermans, Querelle Vandenhoeck en Penelope Arias Gil richting Malta om er deel te nemen aan de Ritmica International Competition, en dit onder begeleiding van trainster Isabel Baudoux en jury Annick Van Camp,

Tijdens hun verblijf stond ook een training samen met de RG-club van Malta op het programma. De les begon met ballettechnieken en nadien kwamen de verschillende tuigen aan bod. Omdat de Haachtse meisjes geen Maltees praten werden de instructies vooral in het Russisch gegeven. Een taal die ze evenmin machtig zijn, maar gelukkig nemen ze de elementen bij naam, aangezien dit universeel  is, en voor de rest was vooral kijken en proberen nadoen aan de orde.

De deelnemers van de wedstrijd kwamen behalve uit Malta onder andere uit Cyprus, Bulgarije, Moldavië, Rusland en Buryatia. België werd vertegenwoordigd door Gym Haacht en Elegantia uit Lille.

In de categorie B-2006 behaalde Arwen de eerste plaats en werd Sky derde.

Bij de junioren was de tweede plaats voor Querelle en derde plaats voor Julie en de eerste plaats voor Penelope bij de seniores B.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio