Ook Lingerie Lauremie neemt deel

17 Vlaamse lingeriewinkels slaan handen in elkaar voor Oxfam Solidariteit.

17 Vlaamse lingeriewinkels slaan handen in elkaar voor Oxfam Solidariteit.

Foto: Anne Brouwers

Tremelo - In november verenigen 17 lingeriezaken hun krachten met de actie “vrouwen ondersteunen vrouwen”. Met dit initiatief zetten de lingeriezaken voor het 5de jaar op rij ,vanuit hun sociaal engagement hun schouders onder een belangrijke non-profitorganisatie: Oxfam solidariteit. Ook de Tremelose lingeriezaak Lauremie neemt voor de tweede maal deel.

De 17 lingeriedames willen oude nog draagbare lingerie inzamelen voor vrouwen die het moeilijker hebben om kwalitatieve lingerie aan te schaffen. De ingezamelde bh’s komen terecht in de Belgische Oxfam – 2de handswinkels , waar ze aan een zeer lage prijs te koop worden aangeboden. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Hun doel is om ook dit jaar een inzameling van ongeveer 10000 bh’s te bekomen wat een opbrengst van ongeveer €20000 vertegenwoordigt. Om de actie kracht bij te zetten krijgt iedere klant die een bh binnen levert een tegoedbon van €10 bij  aankoop van een nieuwe bh.

In Tremelo neemt zaakvoerster Anne Brouwers voor het tweede jaar deel aan de actie. "Vorig jaar hebben we met de ongeveer 700 BH's opgehaald", aldus Brouwers. "Een mooi cijfer dat we wellicht ook dit jaar zullen ophalen, de actie is immers ondertussen een vaste waarde geworden bij onze klanten. Het is ook telkens leuk om het verhaal te horen waarom ze een bepaalde BH niet meer dragen… te groot, te klein, voorkeur voor een ander model. Al horen we soms ook trieste verhalen, van mannen die de volledige lingeriekast van hun overleden vrouw binnenbrengen. Het is tenslotte ook fijn te kunnen meewerken aan een project waarbij minder bedeelde vrouwen ook een kwalitatieve BH, die weliswaar tweedehands maar zeker nog in goede staat is,  zullen kunnen aankopen. En dat de opbrengst achteraf nog eens naar de financiering van projecten van Oxfam gaat, is ook mooi meegenomen.", besluit ze.

Ook in Haacht, waar Anne samen met Nancy Verdickt lingeriezaak Mylady uitbaat, zal er intussen al voor de 5de maal aan de actie worden deelgenomen. 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio