En mag terugblikken op koninklijke klant

Potvolbloeme! viert 10-jarig bestaan

Haacht - 10 jaar geleden startten Pascal Conings en Kris Brigitta hun eigen bloemenzaak in Haacht. Intussen hebben ze niet alleen een mooi maar ook koninklijk klantenbestand opgebouwd.

Al vele jaren waren Pascal Conings en Kris Brigitta werkzaam in de bloemensector, ze waren zelfs vaak collega's in dezelfde zaak. Tot ze 10 jaar beslisten om een eigen bloemenwinkel te starten. Na het geschikte pand langs de Provinciesteenweg, in de buurt van het station en de brouwerij van Haacht, gevonden te hebben, werd meteen met de nodige renovatiewerken gestart. In september 2008 openden ze de deuren van 'Potvolbloeme!', het begin van een succesvol verhaal. Zo wisten ze een trouw klantenbestand op te bouwen en dienden ze na enkele jaren ook een bijkomende medewerker in te schakelen. En dat mag niet verbazen. Niet alleen leven de twee vrienden voor hun zaak, ze staan er ook garant voor dat ze eigenlijk bijna nooit gesloten zijn. "We zijn nooit een volledig weekend of een volledige week gesloten", vertelt Kris. "Omdat we met 2 vennoten zijn, ieder met zijn eigen gezin, kunnen we het altijd zo regelen dat er wel iemand de zaak kan open houden." Natuurlijk blijft het niet bij het open houden alleen. Iedere dag zorgen ze voor verse bloemen, waarbij ze door de jaren heen wel de nodige veranderingen hebben zien gebeuren. "Vroeger moest je voor en dag op de vroegmarkt staan", gaat Kris verder. "Nu zet ik me 's avonds voor de PC en voer mijn bestellingen in, die meestal 's anderendaags al worden geleverd." 

Hun harde werk bleef ook buiten de gemeente niet onopgemerkt. Zo mochten ze tot twee keer toe een boeket leveren aan koningin Mathilde. De eerste keer was in 2015, wanneer koningin Mathilde samen met koningin Filip een bezoek aan Haacht bracht. Voor die gelegenheid werd hen door de gemeente Haacht gevraagd voor een mooi boeket te zorgen. En dit jaar was dit weer het geval. Deze keer waren het de organisatoren van de Sint-Elizabethwedstrijd die hen vroegen om een mooi boeket voor de koningin samen te stellen. "We hadden wel enkele richtlijnen gekregen over hoe het boeketje er moest uitzien", verduidelijkt Kris. "Zo mocht het niet te groot zijn omdat het voor die gelegenheid heel makkelijk hanteerbaar moest zijn voor haar." En opnieuw waren ze in hun opzet gelukt. "Het moet blijkbaar heel goed zijn geweest", aldus nog Kris, "De organisatie was blijkbaar uiterst tevreden met het resultaat."

Tijdens de 11de editie van hun Christmas@home willen ze graag met hun klanten het glas heffen om dit jubileum te vieren. 
Deze feesteditie vindt plaats op  23, 24 en 25 november 2018. Of ook Mathilde erbij zal zijn, was bij het verschijnen van dit artikel nog niet duidelijk. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio