Politie vindt veel BOB's bij alcoholcontroles

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Het team verkeer van de lokale politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen heeft in samenwerking met de interventieploeg op zaterdagnacht alcohol- en snelheidscontroles gehouden. De actie gebeurde onder het motto 'stoppen=blazen'. Met andere woorden, iedere bestuurder die geflitst werd, onderging een alcoholcontrole. Want, 'ook tipsy is te veel...'. Zo luidt het bij de politie.

Ter hoogte van de Bieststraat in Boortmeerbeek werden 29 bestuurders onderworpen aan een sampling-test. Deze resulteerden allen “groen”. Alle bestuurders waren BOB-indachtig! 

Op de Tremelobaan in Keerbergen werden 41 bestuurders onderworpen aan een sampling-test. Daarvan werden ter plaatse 6 bestuurders onderworpen aan een ademtest na een positieve sampling-test. Daarvan bleken twee bestuurders geïntoxiceerd (1 “alarm” met als resultaat 0.34 mg/l en 1 “positief” met als resultaat 0.39 mg/l).

Ter hoogte van de Werchtersesteenweg in Haacht werden 20 bestuurders onderworpen aan een samplig-test. Drie ervan resulteerden “rood”. Ook deze bestuurders werden ter plaatse onderworpen aan een ademtest. Dit resulteerde tweemaal in ”alarm” met resultaten 0.22 en 0.31 mg/L. Eén bestuurder blies positief met resultaat 0.76 mg/l. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk door de politie ingetrokken voor de duur van 15 dagen. In totaal werden over de drie locaties 41 bestuurders geflitst en werden 90 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 

De lokale politie BHK voerde in de periode januari t.e.m. oktober 2018 reeds 3855 ademtesten uit. Net geen 3 % van de gecontroleerde bestuurders was geïntoxiceerd. In diezelfde periode bleken meer dan 12 % van de bestuurders geïntoxiceerd bij vaststellingen bij verkeersongevallen, als korpschef Wim D’haese.   

De lokale politie zal tijdens de winterse BOB-campagne blijvend extra controles uitvoeren de komende weken want rijden onder invloed blijft een prioriteit voor de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen. Rijden onder invloed van alcohol is één van de belangrijkste risico’s voor de verkeersveiligheid. Rijden onder invloed van alcohol is nog steeds een wijdverspreide slechte gewoonte en een nog veel voorkomend fenomeen, ook binnen de politiezone waar er frequent gecontroleerd wordt. Vooral mannen, maar ook jonge bestuurders van beide geslachten, zijn probleemgroepen waarop de focus zou moeten liggen in maatregelen zoals sensibilisatiecampagnes. Niet drinken (of drugs gebruiken) en rijden is dus de boodschap. "Daarnaast zullen wij ook streng toekijken op het ‘indrinken’ bij minderjarigen die overlast veroorzaken tijdens de komende feestdagen.", aldus de korpschef.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio