Ouders Sint-Annaschool vragen zebrapaden

Ouders Sint-Annaschool vragen zebrapaden

Foto: Ouderraad Sint-Annaschool

Tremelo - Met een opmerkelijke brief aan Sinterklaas vroeg de ouderraad van de Sint-Annaschool uit Baal aan de Sint om hen een zebrapad te leveren.

Sinds geruime tijd wordt het centrum van Baal overheerst door grootschalige wegenwerken. Hierdoor zijn er al geruime tijd geen zebrapaden aan de kerk, een situatie die door de ouderraad van de Sint-Annaschool wordt aangeklaagd. "De afwezigheid van een zebrapad aan de kerk zorgt voor een onveilige situatie voor de kinderen van de Sint-Annaschool in Baal en in het algemeen voor de inwoners van Baal", zo luidt het bij de ouderraad.  "Kinderen worden van jongs af aan aangeleerd dat ze een zebrapad moeten nemen om over te steken en die zijn er nu niet. Dit zorgt voor verwarring bij de kinderen. Automobilisten weten dat ze in de buurt van zebrapaden alert moeten zijn voor overstekende voetgangers, maar die zebrapaden zijn er dus niet. Dit zorgt zowel voor verwarring voor de kinderen als voor de autobestuurders en verwarring is iets dat we in het verkeer niet kunnen gebruiken. Na school is dit niet zo een groot probleem omdat er zichtbare gemachtigde opzichters zijn, maar alle andere momenten wel. En het feit dat in een zone 30 de zwakke weggebruiker altijd voorrang heeft, geldt hier niet echt aangezien deze zone begint pas eens je de kerk voorbij bent als je vanuit de Zuidlaan komt. Nu is de zone rond de kerk nog altijd zone 50. Een zebrapad zou voor iedere weggebruiker dus een meerwaarde zijn. "

Huidig schepen voor Onderwijs (en toekomstig burgemeester) Bert De Wit (CD&V) heeft in ieder oren voor de bekommernis van de ouders. "Het is inderdaad zo dat door de wegenwerken er momenteel geen zebrapad aan de kerk is", reageerde hij. "Dit komt er zeker eens de werken beëindigd zijn. Alhoewel het ook zo is dat in theorie geen zebrapad in zone 30 verplicht is daar men in dit geval overal mag oversteken en de automobilisten de voetgangers voorrang moeten geven, is het ook zo dat dit geen goed signaal is voor kleine kinderen. Hen wordt immers geleerd om aan de zebrapaden over te steken, en zij zouden in dit geval misschien geen onderscheid maken tussen zone 30 en andere zones. We zullen er dan ook zo snel mogelijk werk van maken." besluit hij. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio