Groen reikt haar 9de pluim uit

Tremelo - Voor het negende jaar op rij reikt Groen een pluim, in de vorm van een kunstwerk, uit aan Tremelonaren die het afgelopen jaar hun steentje hebben bijgedragen om Tremelo socialer, duurzamer of groener te maken. Ze nomineerden hiervoor drie initiatieven. Stemmen kan tot 31 januari.

De drie genomineerden:

Apotheek Dehing

Wegenwerken maken het handelaars niet altijd makkelijk. Bereikbaarheid kan een probleem worden. Apotheek Dehing in Baal Centrum vond er wat op en koos voor een duurzame oplossing.

Met een afgedankte rode postfiets brachten ze in Baal bestellingen rond van oudere, minder mobiele klanten. Enkel wat witte verf en een groen apothekerskruis, meer was er niet nodig om een heuse apotheekbestelkar te toveren.

 

Bib Tremelo

In november riep de bibliotheek van Tremelo op om (voor)leesboeken te schenken aan kansarme gezinnen. Zo wilde onze bib meewerken aan de 2de inzamelactie van Libelle in samenwerking met Kind&Gezin.

Lezen en voorlezen, een onmisbaar wapen in de strijd tegen kinderarmoede. Al wie dat wilde, kon 3 weken lang boeken binnenbrengen in de bib. Half december overhandigden de bibmedewerkers 929 kinderboeken aan Dieter Coppens, ambassadeur van het project.

 

De Mooimakers

Onze gemeente telt meer dan 30 mooimakers, die gewapend met een witte zak en afvalprikstok,  met ondersteuning van de milieudienst, er ieder in hun eigen gebied voor zorgen dat het het hele jaar door zo proper mogelijk blijft. Tonnen zwerfafval hebben deze vrijwilligers al opgeruimd.

Hoewel ze het allemaal verdienen en we zeer dankbaar zijn voor hun bijdrage, kan er maar één de Groene Pluim krijgen. Wie dat wordt, beslissen de stemmen die naar groen.tremelobaal@telenet.be kunnen worden gestuurd.

De vorige winnaars:

2010: Kids for Uganda (ontwikkelingssamenwerking)
2011: Luc en Luce Bonte (11.11.11 Tremelo-Baal)
2012: Chris Perdieus (kinderboek over milieuproblematiek)
2013: Natalie Eggermont (organisator trein naar VN-klimaattop)
2014: Ribbe de Bie (natuurjeugdvereniging)
2015: Fair Tradetrekkersgroep (vrijwilligers Tremelo Fair Tradegemeente)
2016: Fleur d'Ellemieke (bloemenpluktuin)
2017: Chiromeisjes Baal (duurzaam koken op kamp)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio