Het nieuwe gemeentebestuur heeft zich geïnstalleerd

De nieuwe gemeenteraad Foto: Conny Justé

Tremelo - Maandagavond legden de nieuwe leden van het nieuwe gemeente- en OCMW-bestuur, van de politieraad en van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst hun eed af. Hierdoor werd het nieuwe gemeentebestuur geïnstalleerd.

In een nokvolle raadszaal legden maandagavond de nieuwe verkozenen hun eed af voor de respectievelijke raden of comités waar zij voortaan zullen zetelen. 

Naast oude bekenden waren hier ook veel nieuwe gezichten bij, waarbij ook een aantal politici nieuwe functies zullen vervullen. Dit is in de eerste plaats het geval voor het schepencollege waar de Tremelose CD&V een coalitie is aangegaan met twee nieuwe partners, Groen en N-VA die beiden voor het eerst schepenen zullen leveren. Zo bestaat het schepencollege voortaan bestaan uit burgemeester Bert De Wit, Bertrand Eraly, Diane Willems en Jan Van Herck voor CD&V, allen schepenen onder het oude bestuur, Nick De Rijck voor N-VA en Petra Vreys voor Groen , beiden gemeenteraadslid onder het oude bestuur. Jan Van Herck zal op 1 juli 2019 worden opgevolgd door Werner Van Nuffelen (N-VA), die voor het eerst een bestuursfunctie zal opnemen, waarna Jan op 1 juli 2022 opnieuw zijn schepenambt zal opnemen. Petra Vreys zal op 1 januari 2022 worden opgevolgd door partijgenoot en voormalig gemeenteraadslid Kris Torfs. 

Ook in de gemeenteraad, die in Tremelo uit 9 vrouwen en 14 mannen bestaat, aangevuld door algemeen directeur Wim Vandenbroeck, deden een groot aantal nieuwe gezichten hun intrede. Allen legden de eed 'Ik zweer de verplichten van mijn mandaat trouw na te komen' af. De gemeenteraad zal voortaan worden voorgezeten door Jan Van Herck (CD&V). Naast de schepenen zetelen voortaan in de gemeenteraad voor de CD&V nieuwkomers Joachim De Buyser, Nele De Preter en Jamin Desaever en voormalig gemeenteraadslid Theo Smets; voor Open VLD nieuwkomers Johan Van Lier, Joris Heremans en Kimberly Dockx, voormalig burgemeester Paul Dams, voormalige schepenen Elynn Van Uffel en Marc Verlinden en voormalig gemeenteraadslid Diana Van Leemputten; voor Vlaams Belang voormalig gemeenteraadslid Alain Verschaeren en Nadia Van Beughem die de partij in 2000 voor het eerst een zitje in die gemeenteraad had bezorgd; voor N-VA voorlopig enkele maanden nieuwkomer Werner Van Nuffelen, die binnen 6 maanden een schepenambt zal opnemen en nieuwkomer Jolien Wittemans; voor S.PA nieuwkomer Katrien Van Gilse. 

Maandagavond werden eveneens de Tremelose leden van de politieraad, waar ook Begijnendijk en Rotselaar hun leden zullen afvaardigen, verkozen. Dit zijn Paul Dams, Joachim De Buyser, Theo Smets, Kris Torfs (met als opvolger Katrien Van Gilse, waardoor er op dit vlak opnieuw van naar elkaar toe groeien van Groen-S.PA gewag kan worden gemaakt), Diana Van Leemputten en Jolien Wittemans. 

Tenslotte legden ook de leden van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst hun eed af. In dit orgaan worden indivuele OCMW-dossiers beslecht. Voorzitter is Jan Van Herck, die zal worden opgevolgd door Werner Van Nuffelen. Leden zijn voor N-VA Octavie Boeckx,  voor CD&V Ann De Ryck en Luc Goffin, voor Groen Wendy Huysmans, voor Open VLD Tjorven Puype en Rosanne Uytterhoeven.

  

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio