Dr. Luc Colemont geeft darmkanker geen kans

Haacht - Op maandag 25 februari geeft dr. Luc Colemont, op uitnodiging van de Landelijke Gilden, in Den Breughel een lezing over het belang van een vroegtijdige opsporing van darmkanker.

De criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie stellen dat darmkanker veelal vroegtijdig kan opgespoord worden en dat mits deze tijdige opsporing, de kans op genezing meer dan 90% is. Toch verliezen elke dag 5 Vlaamse families een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. De Landelijke Gilden van het gewest Haacht richten daarom op maandagavond 25 februari een boeiende infoavond over darmkanker in, waar dr. Luc Colemont vertelt over de oorzaken en het belang van vroegtijdig opsporen van de ziekte.

Dr. Luc Colemont was 28 jaar maagdarmspecialist in het GZA Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen. Sinds januari 2016 is hij fulltime werkzaam voor de vzw Stop Darmkanker die hij zelf opgericht heeft in 2012 en waarmee hij sedert de oprichting al meer dan 300 lezingen gaf. Tijdens deze lezing komt men meer te weten over het belang van een vroege opsporing van darmkanker en alles wat daarmee samenhangt. Informatie en voorlichting zijn immers cruciaal in de strijd tegen darmkanker. 

 

Praktische info

  • Maandag 25 februari 2019 
  • Deuren open om 19u30, lezing om 20u
  • Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht
  • Gratis voor leden Landelijke Gilden en inwonende gezinsleden, op vertoon van hun lidkaart.
  • Niet leden betalen €5 aan de kassa.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio