Concert ten voordele van inclusieve woonhuis Rozemarijn

Concert ten voordele van inclusieve woonhuis Rozemarijn

Foto: Joëlle Van Autreve

Keerbergen / Haacht - Op 24 maart geeft de vzw Rozemarijn, die opvang en begeleiding biedt aan volwassen personen met een handicap, haar jaarlijks concert in de kerk van Keerbergen. Dit jaar gebeurt dit ten voordele van hun nieuwe inclusieve woonhuis in Haacht dat op 23 april de deuren opent met voorlopig 2 bewoners.

Al 27 jaar lang organiseert Rozemarijn een concert om geld in te zamelen voor haar werken. Zo haalden ze de afgelopen jaren al heel wat vooraanstaande muzikanten naar Keerbergen. (St. Georges Quintet, Annelies Van Grambere, Zerkalo Kwartet, …) Dit jaar kozen ze voor het Carousel Ensemble met onder andere Annelien Van Wauwe. Directeur Koen Dries kreeg de tip van Katelijne Boon (Klara) want: “Annelien is toptalent en zal allicht onbetaalbaar worden in de toekomst”. LET’s DANCE (trio) is een opgewekt en aanstekelijk programma met o.a. Bartok en Stravinsky gebracht door Annelien Van Wauwe (clarinet), Samuel Nemtanu (viool) en Oana Zamfir-Cocea (piano).

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het nieuwe inclusieve woonhuis dat Rozemarijn naast hun hoofdgebouw in Haacht heeft weten te realiseren. En dat geld is meer dan welkom, zo luidt het bij de vzw. "2019 wordt voor Rozemarijn alweer een jaar met veel onzekerheid rond de financiering vanuit de overheid", aldus directeur Koen Dries. "Alle cliënten krijgen na vier jaar (voor de derde keer) een nieuw persoonsvolgend budget (PVB) toegewezen. Heel wat PVB’s zullen met 10 tot 15 % zakken. Dat resulteert voor Rozemarijn in een daling van personeelsbudgetten vanaf 2020. Gelukkig bouwden we doorheen de jaren wat reserve op, waardoor we onze werking geleidelijk kunnen aanpassen aan deze nieuwe situatie. Bovendien kunnen we blijven rekenen op de steun van de gemeentes Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek. Maar ook op die van serviceclubs Lions Drie Dennen, de Rotary Demer en Dijle en vele andere sympathisanten." De directeur benadrukt dat financiële steun van buitenaf dus nodig  blijft om hun cliënten een kwaliteitsvolle service te blijven garanderen. "Iedereen die zijn steentje wil bijdragen, kan komen genieten van een boeiende en muzikale avond.", besluit hij.

Tickets kosten €20 aan de kassa.

 

Programma:

  • 19u15 Deuren en verwelkoming
  • 19u30 LET’s DANCE (trio) is een opgewekt en aanstekelijk programma met o.a. Bartok en Stravinsky gebracht door Annelien Van Wauwe (clarinet), Samuel Nemtanu (viool) en Oana Zamfir-Cocea (piano)
  • 21u00 Slotwoord en dankwoord
  • 21u10 Afsluitende drink

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio