Update. Ook in Keerbergse scholen is staking morgen voelbaar

Keerbergen - Op woensdag 20 maart komt er een algemene staking in het onderwijs. De Vlaamse onderwijsvakbonden roepen alle niveaus op om het werk neer te leggen. Aangezien de scholen verwachten dat er massaal op deze oproep zal worden gereageerd, zal er in de meeste scholen die dag geen les worden gegeven. De regeling betreffende de mogelijke opvang van de kinderen is dan weer verschillend van school tot school. Terwijl sommige scholen via een brief aan de ouders lieten weten geen opvang te zullen voorzien, wordt dit in andere scholen dan weer wel geregeld. Een situatie die de Keerbergse oppositiepartij N-VA aanklaagt.

Hierbij worden de pijlen van de Keerbergse N-VA vooral gericht op het gemeentebestuur en via die weg op de gemeentelijke basisschool, die op 14 maart aan de ouders liet weten dat de school op 20 maart zal gesloten zijn en er geen opvang is voorzien, en dat de gemeentelijke kinderopvang ook niet voor extra opvang (in de voormiddag) zal zorgen. "We hebben aan het gemeentebestuur gesuggereerd om toch de gemeentelijke kinderopvang open te houden of kinderen desnoods in de sporthal op te vangen en ze daar laten sporten", aldus oppositieraadslid (en gewezen burgemeester) Dominick Vansevenant (N-VA). "Wij willen niet dat nogmaals werkende ouders gestraft worden. We laken het gebrek aan inzet en initiatief vanwege het gemeentebestuur. De slogan van Open VLD "Gewoon doen" is omgetoverd naar "Ik kan niet doen, want ik moet mijn kinderen zelf opvangen".', besluit hij. 
 

De staking zal wellicht ook te voelen zijn in de middelbare scholen. Directeur Bart Van de Vliet van het Sint-Michielsinstituut liet alvast weten de situatie maandag te zullen evalueren. "Wij zullen maandag weten of en hoeveel collega's staken. Daarna zullen wij zien wat de gevolgen zijn voor de lesdag van woensdag.", reageerde hij. Hetgeen ook deze week gebeurde. Zo kregen de ouders via smartschool de melding dat enkele leerkrachten zullen staken maar dat de meeste lessen gewoon zullen doorgaan. De leerlingen worden woensdag dan ook gewoon op school verwacht. Ook directeur Kur Kurt Hofman van het Keerbergse Atheneum vermoedt dat de meeste lessen op woensdag zullen doorgaan. "De school blijft gewoon open", reageerde hij. "Het internaat zal wel gesloten zijn daar alle opvoeders staken."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio