Kevoc serveert al kwart eeuw steak

Kevoc serveert al kwart eeuw steak

Foto: Conny Justé

Keerbergen - Voor het 25ste jaar op rij organiseert Kevoc, de Keerbergse volleybalcub, tijdens het weekend van 16 en 17 maart haar steakdagen ter ondersteuning van de clubwerking. Nog tot zondagnamiddag kan men in Berk&Brem terecht voor steak, zalm en vol-au-vent. Clubvoorzitter Jo Vanhemelrijck laat de aanwezigen dan weer proeven van zijn zelfgebakken wafels.

Een kwart eeuw bestaan ze al, de steakdagen van Kevoc.  Al dekt de naam al lang niet meer de lading: "In den beginne bestond de menukaart hoofdzakelijk uit de klassieke steak-friet", duikt clubvoorzitter Jo Vanhemelrijck terug in de tijd. "Meer dan 10 jaar geleden hebben we hier niet alleen zalmmoten, maar ook zelfbereide Brusselse wafels aan toegevoegd.' Het woord 'zelfbereid' mag hierbij zeer letterlijk worden begrepen daar het de voorzitter zelf is die de wafels maakt. "Ik gebruik hiervoor het originele recept van aan de kust.", voegt hij er geheimzinnig aan toe. 

"Enkele jaren geleden hebben we de kaart verder uitgebreid met een aantal kwaliteitswijnen en voegden we aan onze aperitievenkaart ook  een lekkere gin tonic toe", gaat hij enthousiast verder."Zalmmoten en tomatensoep met balletjes vervolledigden vervolgens het menu.

Uitbreiding van de kaart betekent meestal uitbreiding van werk. "Er kruipt inderdaad veel werk in een dergelijk initiatief", bekent hij. "Gelukkig kunnen we in de club rekenen op heel wat goodwill. Zo draaien we volledig op vrijwilligers - die bovendien ook voor de leuke kindergrime tijdens de steakdagen zorgen -, waardoor we alles aan democratische prijzen kunnen aanbieden en de clubkas toch de noodzakelijke ondersteuning krijgt.", besluit hij wijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio