Sportcafetaria Den Dijk sluit tijdelijk voor verbouwingen

Sportcafetaria Den Dijk sluit tijdelijk voor verbouwingen

Vinnie bij de opening van de cafetaria vorig jaar Foto: Conny Justé

Haacht - Omdat de cafetaria van sporthal Den Dijk grondig zal vernieuwd worden, zal het van 1 tot 17 april gesloten zijn.

Sinds september van vorig jaar baat Vincent Ten Hove, beter gekend als Vinnie die in Haacht ook Kaffee Claude, café Banania en restaurant 't Hofke uitbaatte, de cafetaria van de Haachtse sporthal Den Dijk uit. 

Even zag het er nochtans niet goed uit voor de vele bezoekers van de sporthal. Net voor de start van het nieuwe sportseizoen zat de cafetaria plots zonder uitbater, wanneer concessiehouder Brouwerij Haacht en de uitbaters BVBA Comateuse om zakelijke redenen niet tot een verlenging van hun overeenkomst bleken te zijn gekomen. . 

Maar al snel werd in Vinnie een nieuwe uitbater gevonden. “Toen ik deze kans kreeg, heb ik niet getwijfeld en ze gegrepen”, vertelde hij toen. “Het nachtleven dat ik als café-uitbater al zo lang leid, begint toch wel zwaar te wegen. De sportcafetaria geeft mij de kans op een normaler leven." Als gevolg hiervan zou hij één van zijn andere zaken, het populaire Kaffee Claude, van de hand doen. 

Na een eerste inwerkingsperiode zal hij op 1 april met de renovatie van de cafetaria van start gaan en zal de cafetaria dan ook tot 17 april gesloten zijn. "De verbouwingen omvatten een volledig nieuwe inrichting van de cafetaria inclusief nieuw meubilair en terrasmeubilair", verduidelijkt hij. "Er komt een volledig nieuw bar en nieuwe koelingen, met natuurlijk een nieuw fris kleurtje op de muren. Dit gebeurt allemaal in samenwerking met de brouwerij van Haacht. "

Vrijdag 19 april, net voor het paasweekend, zal de cafetaria weer geopend worden. "We zullen dan tevens met een iets uitgebreidere kaart uitpakken", gaat hij verder. "Door de sluiting tijdens de verbouwingen, zullen we deze zomer voor een eerste keer openblijven tijdens de zomermaanden (tussen de sportseizoen door). Vanaf juni tot augustus zullen wij wekelijks open zijn van woensdag tot en zondag, telkens van 10u tot 22u ‘s avonds. Hiervoor zullen we hier bijvoorbeeld ook slaatjes, pannenkoeken, verse fruitsmoothies en milkshakes aanbieden.", besluit hij. 

En voor Kaffee Claude zoekt hij nog steeds een ernstige overnemer. "Die hebben we voorlopig nog niet gevonden", aldus nog Vinnie. "Voorlopig doe ik gewoon verder met Claude en hebben we tot einde dit jaar tweewekelijks live optredens en gig’s."
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio