G-Unlimited Tours ontwerpt reizen voor gezinnen met kinderen met een mentale beperking

G-Unlimited Tours ontwerpt reizen voor gezinnen met kinderen met een mentale beperking

Foto: G-Unlimited Tours

Tremelo - Met G-Unlimited Tours ontwerpen Thomas Anthoni, Sofie Vanoppen en Stijn Souverijns reizen voor gezinnen met kinderen met een mentale beperking zodat het ganse gezin op een rustige manier kan genieten van een vakantie.

Voor veel mensen start de vakantie reeds bij de voorbereiding ervan, met het vooruitblikken op de leuke tijd die zal komen. Dit is vaak niet het geval voor gezinnen met kinderen die met een mentale beperking worden geconfronteerd. Zij moeten met zoveel rekening houden om die vakantie een slaagkans te geven, dat de pret er vaak al op voorhand af is. 

Met de oprichting van G-Unlimited Tours willen Thomas Anthoni uit Tremelo, Sofie Vanoppen uit Eksel en Stijn Souverijns uit Hoegaarden hier verandering in brengen door de reisvoorbereiding voor gezinnen met kinderen met een mentale beperking op zich te nemen. En al lijkt dit geen evidente keuze voor het drietal dat binnenkort als bachelor in de lerarenopleiding secundair onderwijs aan het UCLL afstudeert - en deze reisformule als afstudeerproject heeft gekozen -  hun economische en ondernemende achtergrond bewijst samen met hun specifieke levenservaring het tegendeel. Zo wordt één van de initiatiefnemers, Stijn Souverijns (43), vader van een zoon met een mentale beperking, zelf al vele jaren geconfronteerd met de  vele moeilijkheden die met de planning van een vakantie, kort of lang, ver of kortbij, gepaard gaan om nadien te kunnen genieten van rust en ontspanning tijdens die broodnodige time off. "Kinderen met een mentale beperking vinden een overvloed aan prikkels vaak niet leuk", vertelt Thomas Anthoni. "Anderen hebben het dan weer nodig dat zij op voorhand exact weten wat hen te wachten staat. Allemaal elementen waar wij kunnen mee rekening houden."

Na een uitgebreid persoonlijk gesprek met de klant over hun noden en wensen, gaat het drietal dan op zoek naar de ideale vakantie, of toch een vakantie met zo weinig mogelijk obstakels. "Ons aanbod kan zich beperken tot het aanbod van het ideale huisje, zonder drukke schilderijen, in een geluidsarme omgeving, met een plannetje waarop je de dagelijkse tocht naar de plaatselijke bakker ziet.",gaat Thomas verder. "Maar we kunnen ook een hele dagplanning opmaken, met vermelding van uur en plaats van iedere activiteit, zodat alles heel duidelijk en voorspelbaar is." Zo kan de bowlingbeurt worden vastgelegd, of de kajaktocht. Maar kunnen ook de boodschappen klaar staan in het huisje, zodat er niet eerst nog in alle stress naar de winkel moet worden gegaan. 

In eerste instantie richt het drietal zich op vakanties in België en haar grensgebieden, waarbij ze vooral in de Ardennen al heel wat voorbeeldvakanties hebben verzameld. "We merken dat gezinnen heel blij zijn dat ze niet meer zoveel tijd in de voorbereiding moeten steken", besluit hij. "En daar is het ons om te doen. Dat iedereen opnieuw ten volle van die broodnodige vakantie kan genieten."

Meer info op http://g-unlimitedtours.be/, via hun Facebookpagina of via gunlimitedtours@gmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio