Grootschalige politiecontroles tijdens de nacht van zaterdag op zondag

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Tijdens de nacht van 13 op 14 april controleerde agenten van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen op drugs en snelheid en hielden ze gerechtelijke controles.

Het team verkeer van de lokale politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen voerde met bijstand van het team interventie tijdens de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april alcoholcontroles, snelheidscontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles (met het oog op de aanpak van criminele hangjongeren) uit op diverse plaatsen in de politiezone.

In totaal werden 102 voertuigen gecontroleerd. 2 bestuurders testten positief: 1 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer en 1 wegens drugs in het verkeer. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden tevens uitgebreide gerechtelijke controles van personen en voertuigen uitgevoerd. Hierbij werd o.a. 1 persoon met een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. De drugs werd inbeslaggenomen. Tevens werden bij deze persoon restanten van cocaïne aangetroffen. Hiervoor kreeg de persoon een bijkomend proces-verbaal.

In totaal werden ook 189 voertuigen op hun snelheid getest. 22 bestuurders reden te snel en werden geïntercepteerd. Zij zullen allen een proces-verbaal krijgen. Bij 1 bestuurder werd zijn rijbewijs ingetrokken wegens overdreven snelheid, bij de andere wegens drugs in het verkeer.

Daarnaast werden boetes uitgeschreven wegens niet-keuring (1x); er werd overgegaan tot immobilisatie van 1 voertuig. Daarnaast werd ook 1 voertuig getakeld wegens niet-verzekering. Tevens werden 3 pv’s van waarschuwing uitgeschreven.

 

Bijstand van het team interventie was nodig voor een vechtpartij ter hoogte van de sporthal te Keerbergen. Een 19-jarige man uit Kampenhout werd hierbij opgepakt wegens slagen en verwondingen en drugsbezit.   

 

De alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles van de Lokale Politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen werden uitgevoerd in het kader van ons verkeersactieplan en het actieplan drugs. Zij zullen ook in de nabije toekomst nog uitgevoerd worden, aldus korpschef Wim D’haese.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio