En maken volgend seizoen overstap naar eerste provinciale

Kevoc-dames zijn kampioen in tweede provinciale

Kevoc-dames zijn kampioen in tweede provinciale

Foto: Conny Justé

Keerbergen - De eerste damesploeg van de Keerbergse volleybalclub, Kevoc, wisten zich in tweede provinciale kampioen te kronen. Volgend seizoen maken ze dan ook de overstap naar eerste provinciale. Gerrit Matthys blikt als trotse trainer terug op een succesvol jaar.

?Met 20 gewonnen wedstrijden op 22, wist de eerste damesploeg van Kevoc zich onlangs in tweede provinciale tot verdiend kampioen te kronen. Al moest hiervoor, zoals trainer Gerrit Matthys vertelt, tot op op het laatst gevochten worden. "Op de laatste speeldag moest nog gewonnen worden van het 3e geklasseerde Tienen om VHL voor te blijven", aldus Matthys." Het was uiteindelijk, zoals vooraf verwacht, nog een erg moeilijke wedstrijd. Uiteindelijk werd het een 3-0 winst maar in 2 sets was het echt spannend, maar ook in deze wedstrijd hebben we op de juiste momenten de juiste dingen gedaan en voornamelijk onze rust bewaard. Het talrijk opgekomen publiek heeft ons ook zeker door de moeilijke momenten geholpen met hun vocale steun.",geeft hij nog lachend mee.

Matthys kan dan ook met de nodige trots terugblikken op zijn eerste seizoen als trainer-coach van de Kevoc-dames. "Ik ben erg tevreden en fier op het parcours dat de spelersgroep heeft afgelegd", vertelt hij. "We hebben onze intrinsieke volleybalkwaliteit en -ervaring gekoppeld aan het geloof dat we een mooi verhaal konden schrijven dit jaar, en uiteindelijk hebben we enkel 2 maal verloren van het jonge, getalenteerde VHL. Alle andere wedstrijden hebben we met de nodige focus, realisme en respect voor de tegenstander afgewerkt. Naast de titel, mogen we ook erg tevreden zijn met onze bekercampagne waar we de halve finale hebben bereikt en op onze weg 2 1e provincialers hebben uitgeschakeld. We kunnen dus zeker concluderen dat dit een Grand Cru was als volleybaljaar.", besluit hij. Volgend seizoen mogen de dames hun kunnen in 1e provinciale. Hiervoor zijn ze ook nog op zoek naar versterking.  

Meer info: info@kevoc.be

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio