Keerbergen nam afscheid van Karel Van Rompaey

Keerbergen nam afscheid van Karel Van Rompaey

Foto: Eraly

Keerbergen - Vrijdag is in Keerbergen oud-schepen en oud-schooldirecteur Karel Van Rompaey (89) begraven.

Karel was een hartelijke man en een bekend figuur in Keerbergen, eerst als schoolhoofd van de gemeenteschool Lozenhoek en later als schepen voor CVP.  Zo lezen we op de facebookpagina van CD&V Keerbergen. "Zijn belangrijkste verwezenlijking is zeker de restauratie van het bekende Van Peteghemorgel dat door de sponsoring van zijn voettocht naar Compostela in 1991, samen met Rik Schoovaerts, gerestaureerd kon worden (en tot op heden hiermee onderhouden wordt).", zo luidt het daar nog.

Karel vierde vorige jaar nog zijn diamanten huwelijk met zijn vrouw Yvonne Gypen en samen kregen ze vijf kinderen en zes kleinkinderen. 
 

Ook de Gemeentelijke Basisschool Lozenhoek betuigde op haar facebookpagina haar deelneming met dit overleden. "Wij namen vandaag afscheid van meester Karel.", zo luidde het daar. "Hij was het eerste schoolhoofd van Lozenhoek. Samen met zijn vrouw Yvonne legde hij de grondslag voor waar GBS Lozenhoek vandaag voor staat.  Wij wensen juf Greet en haar familie heel veel sterkte toe.
'Je was een stukje levende geschiedenis van de verloren hoeken, met een scherp inzicht in wat waardevol is en wat niet.'.

Karel Van Rompaey overleed op 11 april in WoonZorgCentrum Damiaan in Tremelo. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio