Zelfstandig reisbureau blijkt schot in de roos

Zelfstandig reisbureau blijkt schot in de roos

Foto: Conny justé

Tremelo - Een jaar nadat Jill van Craen en Mitch Windsor in het centrum van Tremelo hun eigen reisbureau, Golden Cactus Travel, openden, kunnen ze terugblikken op een succesvolle start.

Een jaar geleden beslisten Jill Van Craen en Mitch Windsor hun lang gekoesterde droom van een eigen reisbureau te realiseren.  Alhoewel het zeker geen sprong in het duister was, beiden konden ze bogen op een uitgebreide reiservaring, was het toch wel eentje in het diepe. Reizigers zoeken immers steeds vaker hun heil in het uitgebreide online aanbod. Maar juist omdat ze zelf de beperkingen hiervan hadden ervaren, geloofden ze sterk in de meerwaarde die ze met hun persoonlijke service zouden bieden. Een geloof dat een jaar later niet ongefundeerd bleek te zijn. "De sceptici die we geregeld aan ons venster hoorden zeggen 'Hoe lang gaan die blijven bestaan?', hebben ongelijk krijgen", begint Jill lachend haar verhaal. "Steeds meer reizigers vinden de weg naar ons kantoor. Zozeer zelfs dat Mitch begin dit jaar heeft beslist voltijds mee in de zaak te stappen, zodat we al onze klanten de nodige tijd en aandacht kunnen geven." Want dit is immers wat centraal bij hen staat. "We willen iedereen die vakantie geven die ze echt willen", gaat ze verder. "Dit begint met een verkennend gesprek, waarbij we de wensen van de klant zo goed mogelijk in beeld proberen brengen. Zo kan het zijn een traditionele pakketvakantie ideaal is, maar even goed zullen we via de partners die we over heel de wereld hebben gevonden, op zoek gaan naar de ideale reisformule, waarna deze natuurlijk nog kan aangepast worden. Dit proces neemt telkens toch wel enige tijd in beslag. Zo kan een voorgestelde safari tot 23 pagina's beslagen." Tijd die hen geen windeieren heeft gelegd. "Mond-aan-mond reklame heeft wellicht zijn werk gedaan", gaat Mitch verder. "En we merken dat we door de tijd die we aan onze klanten besteden, ook vaak een band met hen opbouwen. Mensen vertellen ons nadien ook vaak hoe het geweest is, maar ook tijdens de reis blijven we direct of indirect met hen in contact. Zo checken we vb of het vliegtuig wel op tijd is vertrokken, zodat ze de volgende vlucht wel halen; of het weer goed is of niet. We leven daar altijd mee mee." 

Om hun klanten, die hen tijdens dat eerste jaar hun vertrouwen hebben geschonken, te bedanken organiseren ze op 4 mei een bedankingsfeestje in hun zaak, waarbij ze stiekem ook hopen op die manier een bijzondere reiscommunity te kunnen doen ontstaan, waar mensen elkaars tips geven en hun reiservaringen delen. "Op termijn willen we ook graag thema-avonden rond bepaalde reizen organiseren", geven ze nog mee. "Maar eerst willen we nog zelf een grote reis maken." Want alhoewel alles door hun gedeelde reismicrobe is ontstaan, is dat reizen er het afgelopen jaar een beetje bij ingeschoten. "In oktober gaan we trouwen en daar willen we natuurlijk een mooie huwelijksreis aan koppelen", besluiten ze. "Een reis zoals we die ook voor onze klanten maken, die willen we nu ook eens zelf beleven." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio