Provinciaal beachcircuit streek neer in Keerbergen

Foto: Steven Vendredy

Keerbergen - Voor het derde jaar op rij vond er tijdens het weekend van 4 en 5 mei in Keerbergen een manche plaats van het provinciale beachcircuit.


Zaterdag traden de U14 jongens en U16 meisjes aan, goed voor 14 ploegen aan de start. 
De weergoden waren de deelnemers, en de Keerbergse volleybalclub Kevoc als organisator, helaas minder goed gezind, met bij momenten soms epische taferelen, zo vertellen organisatoren Yanick Van Rompuy en Steven Vendredy (Kevoc). "De spelers en speelsters moesten 3 hagelbuien en tal van regenvlagen doorstaan. Op geen enkel moment lieten zij echter de moed zakken, en gaven allen het beste van zichzelf." Uiteindelijk kwam bij de U14 jongens het team Van den Driessche - Blyaert (Kruikenburg Ternat) als winnaar uit de bus, bij de U16 meisjes ging team Vos - Dumont (actief in Limburg) met de overwinning aan de haal.
Zondag was het de beurt aan de U14 meisjes en de senioren heren, met 3 meisjes ploegen en 5 herenploegen in actie. "Het niveau bij de senioren heren was hierbij uitermate hoog", aldus het organisatorische duo. "3 van de 5 teams nemen normaal gezien dit weekend zelfs deel aan de manche van de Belgische beachcompetitie in Brussel."  Over het weer viel op zondag niet te klagen: een dikke streep zon, af en toe onderbroken door een korte regenbui. Bij de U14 meisjes was het razend spannend, en heeft uiteindelijk het puntensaldo de doorslag gegeven. Team De Ridder - Amerijckx (Opwijk) was hier de verdiende winnaar. Bij de heren was het iets minder spannend, team Detandt - De Keyser (Duvel Puurs en Gimme Waasland) ging vlot met de overwinning aan de haal.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio