Haacht is 3 elektrische oplaadpunten voor fietsen rijker

Haacht is 3 elektrische oplaadpunten voor fietsen rijker

Foto: Conny justé

Haacht - Om het bezoek van het centrum via elektrische mobiliteit te promoten, heeft Haacht begin mei de eerste 3 publieke laadplaatsen voor elektrische geïnstalleerd. Zo werden er 3 fietsrekken, met telkens 2 stopcontacten voor 2 fietsen geplaatst nabij de terrassen op de markt. Op korte termijn wordt ook een permanente taxiplaats voorzien op parking Lombaarden om zo alternatieve vervoersmodi te promoten.

Met het mooie weer van de zomer in het vooruitzicht, zet de gemeente Haacht in op de promotie van elektrische mobiliteit voor een bezoek aan het handelscentrum. Zo werden op 2 mei 2019 de eerste publieke laadplaatsen voor elektrische fietsen geïnstalleerd. 3 fietsrekken voor telkens 2 fietsen werden geplaatst nabij de terrassen op de markt. "De fietsrekken zijn elk voorzien van 2 stopcontacten om de batterij van je fiets op te laden terwijl je op een terrasje even uitrust.", aldus schepen voor Lokale economie en Toerisme Nico Bogaerts (Open VLD).

De laadpunten voor elektrische fietsen zijn een verdere stap om alternatieve vervoersmodi in en naar het centrum te promoten. Op korte termijn wordt ook een permanente taxiplaats voorzien op parking Lombaarden. Extra fietsstallingen aan de bushalte werden reeds voorzien. Op parking Klapgat is het reeds mogelijk om een elektrische wagen op te laden.

De laadpalen werden gerealiseerd door de gemeente aan een kostprijs van 5.600 EUR en met 50% subsidies van de provincie in het kader van kernversterkend beleid. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio