Goud voor Winston en Rita

Goud voor Winston en Rita

Foto: Conny Justé

Keerbergen - Afgelopen zaterdag werden Winston Schoeters en Rita Van Oosterwijck, naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum, door leden van het Keerbergse gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

Op 24 mei 1969 traden Winston Schoeters en Rita Van Oosterwijck in het huwelijk. Na eerst in de Zandstraat te hebben gewoond, verhuisden ze naar de Watermolenstraat. Ze kregen vier kinderen (Martine, Wim, Tom en Bert) en hebben intussen 9 kleinkinderen.

Winston Schoeters richtte als landmeter in Keerbergen het gelijknamige immokantoor op, en mocht hij meer dan 26.000 schattingen voor het Vlaams Woningsfonds uitvoeren. Hij stond in de gemeente ook mee aan de wieg van de lokale afdeling van de huidige CD&V.  Zelf komt hij uit een gezin van 8 kinderen en zag hij in 1944 in Reeth het daglicht in de kelder van de gezinswoning, tijdens de bombardementen in het naburige Boom. Hij leerde Keerbergen kennen wanneer hij als jonge landmeter betrokken werd bij de opmetingen van het domein Golf & Meer.

Rita Van Oosterwijck werd in 1947 geboren in een gezin met 4 kinderen en dit in de voorplaats van het ouderlijk huis in Duffel. Kort voordien was deze kamer nog opgeëist door de Duitsers. Enige tijd nadat het jonge koppel naar Keerbergen was verhuisd, volgden ook de ouders van Rita, die zelfs hun 65-jarige huwelijksjubileum in de groene gemeente mochten vieren. Ook Rita was actief in de Keerbergse politiek en vormde met het haar man een gedreven duo. Intussen brengen ze veel tijd door in hun buitenverblijf in de Ardennen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio