Fan tornooi houdt nagedachtenis van Noah levendig.

Fan tornooi houdt nagedachtenis van Noah levendig.

Foto: FAN

Rotselaar - Op zaterdag 18 mei wordt aan de Sportoase in Rotselaar het FAN voetbaltornooi georganiseerd. Tal van U16 elite ploegen nemen deel aan dit tornooi ter ondersteuning van de Zuidafrikaanse Football Academy van Noah.


Om het gedachtengoed van Noah Mortier, die in 2015  het leven liet bij een verkeersongeval in Haacht, levendig te houden werd in Zuid-Afrika de Football Academy Noah (FAN) opgericht.  Deze vzw wil ook minderbedeelde kinderen in dat land een kans geven om te voetballen, één van de favoriete sporten van Noah.  Fan maakt intussen al voor het vierde jaar een verschil voor de kinderen in het Zuidafrikaanse Mtubatuba. Om dit financieel te ondersteunen wordt elk jaar in België een FAN voetbaltornooi  georganiseerd waaraan tal van Elite U16 ploegen deelnemen. KRC Genk was de verdiende winnaar van het tornooi in 2018. Ook dit jaar, op 18 mei, wordt een mooi deelnemersveld ( KRC Genk, Vitesse Arhnem, FC Antwerp, Standard, Lokeren, OHL Leuven, KV Mechelen, KFC Haacht) aangeboden, wat ook het engagement van de topclubs naar FAN toont .

Het tornooi is daarenboven bekend voor zijn gezelligheid . Daarom voorzien de organisatoren opnieuw een gezellig terras en tal van foodtrucks; voor de kleintjes is er een springkasteel .

18 mei van 10 tot 20 uur, Sportoase De Toren in Rotselaar (Torenstraat 115)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio