Jongens Toestelturnen Gym Haacht leveren beloftevolle prestaties op het Vlaams Kampioenschap

Jongens Toestelturnen Gym Haacht leveren beloftevolle prestaties op het Vlaams Kampioenschap

Foto: Gym Haacht

Haacht - Op zaterdag 4 en zondag 5 mei werd het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen Jongens I- en B-niveau georganiseerd te Wevelgem. Na spannende selectiewedstrijden konden alle gymnasten van de ploeg toestelturnen jongens van Gym Haacht zich plaatsen voor dit Vlaams Kampioenschap.

Thibau Trogh trad als eerste aan op zaterdagvoormiddag in het I-niveau voor jongens tot 9 jaar. Hij turnde erg moeilijke oefeningen. Met zijn tiende plaats kunnen we hem tot één van de beste gymnasten van Vlaanderen rekenen. Hij was erg tevreden met de trofee die hij als aandenken kreeg.

Op zondagvoormiddag turnden Kas Zonderman, Dries Bossaert en Tijs Machiels in het B-niveau voor jongens tussen 10 en 11 jaar. Na een erg sterke trainingsperiode werd beslist de oefeningen van de jongens moeilijker te maken. De gymnasten verzilverden dit en behaalden aan de meeste toestellen hoge scores. Door enkele foutjes werden Dries, Tijs en Kas respectievelijk 25ste, 27ste en 29ste.

Op zondagnamiddag turnde Thorsten Hiers in het B-niveau voor jongens tussen 12 en 13 jaar. Ook hij turnde aan alle toestellen enkele nieuwe elementen. Thorsten turnde een heel stabiele wedstrijd. Hij werd daarvoor beloond met een 15de plaats en een selectie voor het Belgisch Kampioenschap. Met de moeilijke oefeningen hebben alle jongens laten zien dat ze veel vooruitgang hebben geboekt. De trainers Walt Willems, Lucas Delabastita en Tijs Delabastita zijn dan ook erg tevreden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio