Den Breughel nodigt families uit

Den Breughel nodigt families uit

Foto: www.haacht.be

Haacht - Op zondag 19 mei wordt in park Den Breughel tussen 11u30 en 17 uur opnieuw de familiehappening met tal van activiteiten voor jonge gezinnen georganiseerd.

Picknicken

Men kan die middag kan aanschuiven bij het buffet van 'De tafel van de buren'. Dit burgerinitiatief, dat werkt rond duurzaamheid, inclusie en sociale cohesie, schotelt tegen een democratische prijs een buffet voor van lekkere voedseloverschotten van lokale handelaars. De opbrengst gaat naar acties ten voordele van mensen die het financieel moeilijker hebben.

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een picknickmand mee te nemen. Logo Oost-Brabant zorgt voor een gratis en gezond tussendoortje. De dag wordt afgesloten met een gratis ijsje voor iedereen.

 

Programma

Doorlopend: grime, glittertattoos, reuzegezelschapsspellen, speel- en kleurhoek, blotevoetenpad, kinderdans, verteltheater kamishibai,  eendjes vissen, instant fotograaf, jeansbroek hangen, kubb, petanque en nog zoveel meer!

 

-        11.30-17.00 uur: zoektocht waarbij kinderen natuur beleven, observeren en proeven. (www.groenloof.be)

-        11.30-13.30 uur: prinsessen Rapunzel, Belle en Assepoester zorgen voor magie! (www.enchantingprincesses.be)

-        11.30-16.30 uur: bij de boerderijbende op wielen kan je dieren aaien, knuffelen en borstelen. Verken de boerderijwereld met educatieve

-        spellen.(www.boerderijbendeopwielen.be)

-        12.00-13.30 uur: ontwerp en druk je eigen, unieke button, vers van de pers!(www.pikarnel.com)

-        13.30-17.00 uur: A-MeeZingFiets brengt jong en oud in vervoering. Laat je gaan en zing mee met liedjes van vroeger en nu. (www.pikarnel.com)

-        13.30-16.30 uur: maak je eigen dromenvanger, een indiaans symbool om goede dromen op te vangen en enge dromen te weren.

 

-        15.00 uur: tijdens ouder-kindyoga gaan ouders en kinderen op een speelse manier op yoga-avontuur. Leer elkaar anders kennen, ontspan en geniet! (www.yogan.be)

-        13.00-15.30 uur: maak je ouders gek door zelf slijm te maken. (www.look-smile.be)

-        13.00-17.00 uur: het Haachtse sportteam laat iedereen bewegen tijdens Family on the move.

-        13.00-16.00 uur: ruim baan. De MuziekMobiel komt eraan! Conga’s, klokjes, trommels, een elektronisch orgel, stemeffecten ... Heel kleine geluidjes of loeihard. In je eentje of met een hele groep. En dan plots: een muziekstuk. (www.mooss.org)

-        13.00-17.00 uur: kan onze ballonplooier jouw fantasie aan? (www.fiezelemie.be)

-        13.30 uur: peuters in actie! Want tijdens de peuterjaren is bewegen de belangrijkste bezigheid van een kind. Samen spelen en bewegen is niet alleen leuk, het stimuleert ook de motorische en cognitieve ontwikkeling van je kind. Tijdens deze sessie leer je concrete beweegtips en spelimpulsen, en maak je uiteraard veel plezier! (www.cm.be)

De toegang is gratis. Bij slecht weer verhuist de happening naar het gebouw van GC Den Breughel. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio