WZC De Notelaer krijgt onverwacht bezoek

Foto: Greet Sellekaerts

Keerbergen - Afgelopen week hebben de leerlingen van het derde en vierde jaar Verzorging-Voeding van het St-Michielsinstituut in Schriek een dagje meegedraaid in het WoonZorgCentrum De Notelaer in Keerbergen. Het werd voor beide partijen een boeiende dag.

WoonZorgCentra trachten vaak via tal van activiteiten de dagelijkse routine voor hun bewoners te doorbreken en hen een leuke momenten te bezorgen. Afgelopen week kregen ze hierbij hulp uit een onverwachte hoek. Zo draaiden de leerlingen van het derde en vierde jaar Voeding-Voeding van de Smiks een dagje mee.  In de voormiddag mochten de leerlingen helpen bij het poetsen van de kamers, bedden opmaken, en een handje helpen in de keuken. Natuurlijk was er ook tijd om een babbeltje te doen met de bewoners, tot groot genoegen van deze laatste. Samen hebben ze ook fruitsla bereid als dessert bij het middagmaal.

In de namiddag zijn de bewoners met de leerlingen op uitstap geweest. Een groepje is gaan wandelen met de rolstoel, een ander groepje is gaan dansen in Den Bussel. 

Voor herhaling vatbaar, klonk het bij bewoners, directie en school. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio