Muziekfestival voor het goede doel

Keerbergen - Voor het derde jaar op rij konden festivalgangers in Keerbergen zaterdagavond genieten van TribTown, het muziekfestival georganiseerd door de gemeente en Rotaryclub Keerbergen waarbij tal van tribute-bands hun idolen weer tot leven brachten. Met de opbrengst worden Rozemarijn vzw, Kerstpaketten Keerbergen en Het Mayakind van Nu gesteund. Enkele lokale verenigingen zorgden voor de nodige logistieke ondersteuning

Met a tribute by Magnifico, die een tribute aan Queen brachten als aangename openingsverrassing, Imagine No Lennon a tribute door de de bekende muzikanten Jean Bosco Safari, Ben Crabbé & band, goed voor gezellige meezingmomenten en The Foo Fighters,  met als waardige vervangers In Your Honor als sterke afsluiter die het publiek helemaal mee had, wist de organisatie ook dit jaar weer een sterke affiche neer te zetten. Een speciale plaats nam dit jaar ook de onlangs overleden StuBru-presentator en dj Christophe Lambert in. Normaal zou hij de afsluitende dj-set op zich nemen, zijn plotse overlijden besliste daar anders over. De organisatie en muzikanten zorgden er ieder op hun manier wel voor dat hij er toch een beetje bij was. 

Koen Dries, directeur van de vzw Rozemarijn die als één van de 3 goede doelen een deel van de opbrengst zou krijgen, was in ieder geval heel tevreden over de avond. "De sfeer in de VIP - die helemaal was uitverkocht - was optimaal", reageerde hij. Al voegde hij er ook meteen een spijtige noot aan toe. "Het was wel jammer dat het niet een beetje warmer was, dan was er wellicht nog een beetje meer volk op het middenplein geweest." Met de opbrengst van het festival hoopt de directeur in ieder geval een kleine aangepaste minibus ter waarde van 35.000 ,euro te kunnen aankopen. "In het verleden heeft de Rotary al eens een minibus gesponsord. Dankzij hun hulp zullen we hier een gevolg aan kunnen breien."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio