Keerbergse Sportbelofte geselecteerd voor het WK Turnen eind juni

Keerbergse Sportbelofte geselecteerd voor het WK Turnen eind juni

Foto: Conny justé

Keerbergen - In 2018 werd turnster Lisa Vaelen door de gemeente Keerbergen gehuldigd als Sportbelofte van het jaar. Dit seizoen lost ze de verwachtingen in met een selectie voor het WK toestelturnen voor Junioren in Gyor, Hongarije.

Als je op hoog niveau sport, leer je omgaan met teleurstelling. Euforie en bittere ontgoocheling volgen elkaar soms snel op. Dat ervaarde turntalent Lisa Vaelen ook in 2018, toen ze zich na een sterk seizoen wist te selecteren voor het Europees Kampioenschap in Glasgow. Slechts twee dagen voor de afreis maakte een lichte voetblessure voortijdig een einde aan haar Europese avontuur.

Lisa verbeet de teleurstelling en hervatte in augustus dubbel gemotiveerd haar trainingsschema bij De Gympies Keerbergen. In november gooide ze al meteen hoge ogen, met winst op de internationale Gympies-GymnovaCup in eigen huis. Twee weken later stuntte ze opnieuw met Goud allround op Top Gym, een internationale wedstrijd met een zeer sterk deelnemersveld en een lange traditie. Slechts één Belg, Axelle Klinckaert, was er ooit eerder in geslaagd dit tornooi op haar naam te schrijven.

Na een rustperiode pakte ze in februari opnieuw sterk uit op WOGA Classic, een gerenommeerd tornooi in Dallas waarvoor ze werd uitgenodigd. Ze werd er 5de allround en won Brons in de toestelfinale Balk. In april toonde ze zich opnieuw de sterkste op een internationale wedstrijd in Porto, goed voor Goud in de allround ranking en nog eens 4 podiumplaatsen in de toestelfinales.

Tijdens verschillende testmomenten in het topsportcentrum te Gent, maar ook op het Belgisch kampioenschap en 2 weken geleden nog op de internationale FIT Challenge te Gent bevestigde Lisa steevast haar waarde voor de Belgische ploeg. Haar selectie voor het WK voor junioren in Hongarije kwam dan ook niet als een verrassing. Samen met Noémie Louon en Stacey Bertrandt zal ze op vrijdag 28 juni de Belgische driekleur vertegenwoordigen.

Voor De Gympies Keerbergen is het na Stefanie Van Meerbeeck, Bérengère Fransolet, Jelle Beullens en Rune Hermans de vijfde keer dat ze een talentvolle gymnast op weg naar een EK, WK of Olympische Spelen weten te helpen. De club specialiseerde zich in de discipline toestelturnen voor meisjes en kan ondertussen al een aardig internationaal palmares voorleggen.

 “De samenwerking met de Middenschool en het Atheneum van Keerbergen is daarbij van grote waarde”, weet coach Geert Verstreken, die op zondag 24 juni als lid van de Belgische delegatie mee afreist naar Gyor. “Zonder de steun en de flexibiliteit van de school zouden we deze resultaten niet kunnen behalen.” Ook de ondersteuning van de gemeente Keerbergen wordt zeer gewaardeerd. “Momenteel zijn we volop in overleg met het gemeentebestuur, de sportdienst en de technische dienst om de uitbreiding van de gyminfrastructuur vorm te geven. Een noodzakelijke stap om ook de recreatieve werking van onze club kwalitatief te onderbouwen en de explosieve groei van de club op te vangen”, sluit voorzitster Ilse De Smedt aan.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio