Tropische temperaturen zorgen voor ijsjespauze bij de gemeente

Tropische temperaturen zorgen voor ijsjespauze bij de gemeente

Foto: Bert De Wit

Tremelo - Het Tremelose gemeentebestuur neemt enkele maatregelen om het gemeentepersoneel dat bij de tropische temperaturen van de afgelopen dagen moet werken een hart onder de riem te steken.

Werken bij temperaturen die vlotjes de 30 graden overschrijden is geen sinecure. Dat is zeker het geval voor het personeel van de gemeentelijke loods, zij werken meestal in de buitenlucht. Het gemeentebestuur besliste daarom vandaag om hun werkdag vanaf morgen al om 6 uur 's ochtends te laten starten. "Ze mogen ook maar tot 11u30 buiten werken", verduidelijkt Diane Willems (CD&V) die als schepen bevoegd is voor personeel en gezondheidsbeleid. "Nadien moeten ze binnen in de loods de nodige klusjes opknappen. Om 14 uur eindigt dan hun werkdag." 

Alle gemeentelijke personeelsleden krijgen bovendien deze week 2 bonnetjes voor een ijsje met 2 bolletjes, dat ze naar eigen keuze kunnen besteden bij een lokale ijsjeszaak in de buurt. "Men kan zo beslissen om van de rookpauze een ijsjespauze te maken", aldus de schepen. "Volgende week zullen we fruitmanden ter beschikking van het personeel stellen." 

In afwachting van de ijsjesbonnetjes werden de arbeiders van de gemeentelijke loods vandaag alvast al op een ijsje getracteerd naar aanleiding van het kennismakingsbezoek door het schepencollege. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio