Tremelo, en ander muzikaal talent, zingt op 11-juli viering

Tremelo, en ander muzikaal talent, zingt op 11-juli viering

Foto: www.tremelo.be

Tremelo - Naar jaarlijkse traditie wordt ook dit jaar in Tremelo de 11-juliviering georganiseerd n.a.v. de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Sinds 1973 wordt er in ons land op 11 juli immers herinnerd aan de slag in 1302 waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders te paard versloegen. Vele gulden sporen bleven achter na de slag, vandaar de naam “Guldensporenslag”. Dit jaar feest Tremelo op 11 juli zelf, een donderdag. Iedereen is welkom op dit gratis feest dat plaatsvindt op het binnenplein van het Sociaal Huis te Baal, vlak naast de nieuwe sportzaal, ’t Zand.

Geen moeite werd gespaard om van deze dag een echte feestdag te maken. Zo roept Ann Anthonis, de nieuwe voorzitter van de Tremelose Cultuurraad die dit feest al jarenlang in goede banen leidt, alle Tremelonaren op om die avond naar de viering af te zakken.  "Een woordje van dank is dan ook echt wel op zijn plaats voor de vele verenigingen en vrijwilligers  die hun schouders mee onder het gebeuren zetten."

De viering start om 18u30 met 'Tremelo zingt', dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd.. "Het publiek kan meteen al het beste van zichzelf geven door met een tekstenboekje in de hand, mee te zingen met tal van bekende Nederlandstalige liedjes', aldus Anthonis. "Heb je even voor mij”, “Leef”, “Laat de zon in je hart” zijn maar enkele van de liedjes die iedereen wel kent."

Nadat Tremelo heeft gezongen, is het de beurt aan Mieke & Bandit en het orkest Nic Alsi & the young once om te proberen de Tremelonaren te evenaren met hun muzikale optredens.

Daarnaast zullen er ook tal van drank- en eetkraampjes zijn om honger en dorst te stillen.

  • Donderdag 11 juli, vanaf 18u30
  • Tent naast het OCMW gebouw in Baal
  • Gratis
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio