Molenfeesten bieden gevarieerd programma aan

Molenfeesten bieden gevarieerd programma aan

Foto: Conny justé

Keerbergen - Tijdens het laatste weekend van juli organiseert het gemeentebestuur van Keerbergen naar jaarlijkse gewoonte de Molenfeesten. Op zaterdag 27 en zondag 28 juli vindt men op het terrein rond de heimolen (Molenstraat) niet alleen tal van drank- en eetstandjes die door Keerbergse verenigingen worden uitgebaat. Op het middenplein kan men ook genieten van tal van muzikale optredens.

De Molenfeesten staan al vele jaren bekend als familie-evenement, waar zowel kinderen als volwassenen hun gading vinden. Voor de kleinsten staan er doorlopend tal van activiteiten gepland, zoals een creatieve workshop, grime, ballonnenclown, krijtboerderij en een megamikado. De durvers kunnen zich dan weer uitleven op de klimmuur en in de speleobox. En wie graag de clown uithangt, kan zijn circuskunsten bijschaven op de open circuspiste.

’s Avonds trakteert het gemeentebestuur naar goede gewoonte op enkele optredens. Ook dit jaar verwelkomen ze weer heel wat lokaal talent, waaronder Rune & Brad uit The Voice Van Vlaanderen, punkband Reckless! en Rumsky. Coverbands Hammertime, Pluto was a planet en Les Truttes maken samen met Laura Tesoro de affiche compleet. Als afsluiter op zondag trakteert het gemeentebestuur op vuurwerk.

 

Programma

Op zaterdag 27 juli 2019 kan men om 15 uur deelnemen aan een door de KWB georganiseerde fietstocht. Om 16 uur openen de kraampjes hun deuren en dit tot 's avonds laat.

Van 16 tot 18 uur vindt men rond de molen een kinderrommelmarkt en worden er in samenwerking met kinderatelier Amok tal van creatieve workshops georganieerd. Om 16 uur zorgt de jeugddienst bovendien voor een verrassingsact. Men vindt er tevens een klimmuur en een speleobox, kindergrime en een ballonenclown. 

Om 17 uur zorgt de Keerbergse gymclub voor een demo. 

Om 18 uur staat met Rune & Brad het eerste muzikale optreden op de agenda. Hammertime volgt om 20 uur. Om 22 uur is het dan de beurt aan Laura Tesora, waarna dj Rumsky het om 23u30 van haar overneemt. 

 

Zondag 28 juli 2019 gaat de dag om 11 uur traditioneel van start met een eucharistieviering.  De kraampjes openen om 11u30 de deuren; tussen 14 en 21 uur kunnen kinderen zich uitleven op de klimmuur en de speleobox; om 14 uur zorgt de jeugddienst opnieuw voor een verrassingsactiviteit. Om 14u30 kan men genieten van de Keerbergse vendeliersgilde, Pirrewit. Tussen 15 en 18 uur kunnen kinderen weer terecht bij de creatieve workshops. Vanaf 15 uur, en dit tot 17 uur, zorgt Circolito voor een open circuspiste. De Hopfrog Fanfare zorgt dan weer voor de nodige ambiance om 15u30. Tussen 15u30 en 17u30 is er ook weer kindergrime; tot 19u30 vindt men de postkaartproducties van het Complimentariaat. Om 16 uur kan men genieten van optredens van Dans 55+; om 17 uur nemen de Gympies het van hen over. Om 18 uur treedt KF De Eendracht op.

Om 18u30 staat Reckless op de agenda. Pluto Was a Planet staan om 20u15 geprogrammeerd, Om 22u15 is het de beurt aan Les Truttes. De avond wordt om 23u35 met vuurwerk afgesloten. 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio