Schatten van Vlieg zoek je in de bib van Keerbergen

Foto: Bibliotheek Keerbergen

Keerbergen - Na een onderbreking van 5 jaar, organiseert de bibliotheek van Keerbergen dit jaar voor het eerst 'Schatten van Vlieg' op haar nieuwe locatie. Deze activiteit, gericht opkinderen tot 12 jaar, is van een kleinschalig gebeuren intussen uitgegroeid tot een echte zoektocht met tal van opdrachten.

Meer dan 300 musea, bibliotheken, cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel nemen elke zomer deel aan de zoektocht ‘Schatten van Vlieg’. Van 29 juni tot en met 31 augustus vindt men op elk van deze locaties een zoektocht voor kinderen die leidt naar een schatkist. Elke locatie heeft een schatkist van Vlieg. De zoektocht is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, maar oudere kinderen mogen gerust ook deelnemen. In de schatkist wacht een verrassing: een smaakboekje voor elke vinder.

Kinderen die 3 schatkisten kraken op de 3 verschillende locaties en dus 3 smaakboekjes verzamelen, maken op de website www.schattenvanvlieg.be nog kans op een prijs.

De bibliotheek van Keerbergen richt zich op deelnemers van 6 tot 12 jaar en heeft voor hen de bib omgetoverd tot een heus restaurant waar kinderen na het lezen van het suggestiebord (= uitleg over de zoektocht) een menu (= opdrachtenkaart) mogen nemen. Ze krijgen vier gangen (= opdrachten) geserveerd die hen iets bijleren over smaken en/of hen iets laten proeven. Hierna mogen ze naar de schatkist op zoek voor een verrassing: een smaakboekje en coole tongtattoos. Deze actie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus tijdens de openingsuren van de bib en wist sinds dag 1 tal van nieuwsgierige kinderen naar de bib te lokken. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio