N-VA Tremelo-Baal steunt ESARdogs

Tremelo - Vrijdag 23 augustus staat N-VA Tremelo-Baal met een opmerkelijke stand op de avondmarkt in het centrum van Tremelo. Een drank- en eetstand waarvan de opbrengst integraal naar de organisatie ESARdogs gaat. Ook zullen er meerdere demonstraties met honden plaatsvinden op de parking naast Schoenen Slaets.

ESARdogs is een non-profitorganisatie met enthousiaste vrijwilligers die zich hebben toegelegd op reddingswerk en interventies met getrainde honden. Hoofdzakelijk werken zij met eigen middelen, aangevuld met giften en steunacties. De opleiding in combinatie met communicatie, logistiek en administratie is een zware financiële last.

“Omwille van deze reden hebben wij ervoor gekozen om deze organisatie, die volgens ons niet genoeg in de spotlight komt te staan, te steunen. Hun werk en inzet zijn van niet te onderschatten belang” , aldus Peter Basstanie (N-VA).

Demonstratie ESARdogs

“Er zullen doorheen de namiddag en avond drie demonstraties plaatsvinden, waar de bezoekers precies te zien krijgen hoe de opleiding van de honden te werk gaat” , meldt Jan Van de Ven. "De honden leren al van kleins af aan specifieke geuren op te sporen. In deze demonstraties zal het verschil in opleiding tussen puppies en volledig opgeleide honden te zien zijn. Deze honden worden dan bijvoorbeeld ingezet bij interventies."

Ook zal ESARdogs ter plaatse aanwezig zijn met hun promotieteam, waar de voorbijgangers de organisatie rechtstreeks kunnen steunen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio