Zomerse orgelconcerten brachten 1248 euro op

Zomerse orgelconcerten brachten 1248 euro op

Foto: Bettina von Wickelmann

Keerbergen - Meer dan 1200 luisteraars zijn afgelopen zomer afgezakt naar de vrijdagse orgelconcerten in de Keerbergse Sint-Michielskerk. De vrijwillige donaties hierbij brachten 1248 euro op, een bedrag dat werd geschonken aan het Broederschap van Compostella dat voor het onderhoud van het bijzondere Van Peteghem orgel zorgt.

Voor het derde jaar op rij werden tijdens de zomermaandag op vrijdagvoormiddag tussen 10 en 11 uur orgelconcerten georganiseerd in de Sint-Michielskerk.  Hierbij zakten wekelijks, en dit 9 weken lang,  tal van amateur- en beroepsorganisten naar Keerbergen af om te spelen op het bijzondere Van Peteghemorgel. Dit jaar waren hier voor het eerst ook tal van vrouwelijke organisten present. Ook zang speelde een rol, enerzijds door de organisten zelf, maar ook tweemaal met een beroepszangeres.

Uiteraard is de traditie ingezet en komt er een vierde editie in de zomer van 2020.

Door de wekelijkse, vrijwillige donaties, kon een bedrag worden opgehaald van 1248,40 euro. Dit bedrag werd onlangs in de Sint Michielskerk integraal overhandigd aan het Broederschap van Compostella, dat voor het onderhoud zorgt van het waardevol orgel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio