Femke Goovaerts uit Haacht werd wereldkampioen discodansen

Femke Goovaerts uit Haacht werd wereldkampioen discodansen

Foto: Femke Goovaerts

Haacht - Afgelopen vrijdag, 4 oktober, is Femke Goovaerts uit Haacht wereldkampioen geworden in discodansen tijdens het allereerste WK, in Belgrado. Daarnaast behaalde België ook nog een gouden medaille met het duo Manon Gallé en Ellen Dupon, een zilveren medaille met Lune Van Belleghem en een 6e plaats met Lisse Gebruers.

Op vrijdag 4 oktober organiseerde de WDSF (World Dance Sport Federation) in Belgrado, Servië het allereerste WK Discodansen. Disco is een atletische dansstijl?met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren.

 

Aan dat WK namen 5 Belgen deel: Femke Goovaerts (uit Haacht, Miguels Disco Dance Company) nam deel aan de categorie Solo Adult, Lisse Gebruers (uit Westerlo, Dansstudio Bouger) en Lune Van Belleghem (uit Menen, Miguels Disco Dance Company) namen deel aan de categorie Solo Youth en het duo Manon Gallé (uit Zedelgem, Dance Passion) – Ellen Dupon (uit Brugge, Dance Passion) nam deel aan de categorie Duo Youth. De Belgen zorgden voor schitterende resultaten: Femke Goovaerts en Manon Gallé – Ellen Dupon werden wereldkampioen in hun klasse, Lune Van Belleghem werd 2e en Lisse Gebruers, 6e.

 

Na dat fantastische WK hebben de dansers echter niet veel tijd om op hun lauweren te rusten, want zondag 20 oktober start de Belgische competitie alweer. In die Belgische competitie werken ze toe naar het Vlaamse kampioenschap (op 4 en 5 april in Herselt), het Belgische kampioenschap (op 1 en 2 mei in Maldegem) en de internationale wedstrijd DanceNation, op 17 mei in Roeselare.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio