En Tildonkse banken zoeken Buurt

Nieuwe Kloostertuin viert oogstfeest

Nieuwe Kloostertuin viert oogstfeest

Foto: Wil Graumans

Haacht - Op zondag 15 oktober kan men in de Tildonkse Engelenburcht terecht op het Oogstfeest, waar de gemeente en de Nieuwe Kloostertuin, samen met Bank zoekt Buurt en Cado (Landelijke Thuiszorg) tal van activiteiten op poten hebben gezet.

Die dag vindt men er de mobiele appelpers, kan men op het marktje lokale producten kopen of deelnemen aan allerhande workshops. Begeleide wandelingen brengen de deelnemers om 13u30 en 15 uur langs de 39 zitbanken die Tildonk rijk is, meteen ook het grootste aantal banken die in de Haachtse deelgemeentes te vinden zijn. Tijdens de wandeling ontdekt men ook de nieuwe boekentil die bij één van de banken zal geplaatst worden en worden de wandelaars geregeld op een optreden getracteerd. Cado, het kleinschalige opvanginitiatief voor hulpbehoevende maar nog thuiswonende bejaarden, opent ook haar deuren. Het Belevingscentrum '14-'18 opent die namiddag ook gratis de deuren.   Bij goed weer komen de Tilloenkse reuzen op visite

"Het idee achter dit samenwerkingsinitiatief is een context te creëren waar mensen mekaar (kunnen) ontmoeten", aldus de Haachtse schepen Tom Van der Auwera (Open VLD). "Zowel CADO als de Nieuwe Kloostertuin en het ‘Bank zoekt buurt’-initiatief proberen sociale cohesie te stimuleren, verbindend te werken in de lokale buurt door onder andere samen te tuinieren, samen te wandelen, te keuvelen op zitbanken of samen activiteiten te doen. We zijn ervan overtuigd dat een SAMENhorigheidsgevoel bijdraagt aan het geluksgevoel van mensen, aan de kwaliteit van leven in de lokale gemeenschap. Met het oogstfeest willen we dit graag in de verf zetten." 

Bank zoekt buurt 
Iedereen wordt uigenodigd om de nieuwe zitbankenwandeling ‘Het Engelenpad’ in te wandelen. "Enige tijd geleden bracht de Haachtse welzijnsraad onze zitbanken in kaart", aldus nog de schepen. "De raad werkt rond geestelijke gezondheid en heeft de ambitie om ontmoeting en sociale cohesie te stimuleren. Daarom krijgt elke deelgemeente een bewegwijzerde zitbankenwandeling. Aan sommige zitbanken kan je een gedicht van onze dorpsdichter Lies Koopman lezen. Het Engelenpad in Tildonk is de tweede zitbankenwandeling, in Wakkerzeel is er al de Bloesemwandeling. " Wandelaars kunnen onderweg wat meer te weten komen over de Tildonkse geschiedenis aan de hand van een quiz.  

 Zondag 13 oktober tussen 13 en 18 uur in en rond  de Engelenburcht, Kruineikestraat 5, Tildonk
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio