Spaghettidag als steun voor Thaiboks-club Team Impact

Spaghettidag als steun voor Thaiboks-club Team Impact

Foto: Team Impact

Begijnendijk / Aarschot - Op zondag 1 december organiseert de Aarschotse Thaiboks-club Team Impact naar goede gewoonte haar jaarlijkse spaghettidag. De opbrengst wordt integraal voor de werking van de club gebruikt.

Respect en sportiviteit als aantrekkingskracht 

10 jaar geleden werd in Aarschot Team Impact als sportschool gespecialiseerd in Thai/kickboksen, Self Defense, MMA en total body workout opgericht. Door de jaren heen kende club een sterke groei, met vandaag meer dan 380 actieve leden tussen 6 en 66 jaar. "Wellicht speelt ons divers aanbod een grote rol bij onze aantrekkingskracht", aldus oprichter en trainer Rudy Van Langenhoven. "Maar daarnaast werken we ook meer en meer samen met scholen uit Aarschot. Zo houden sommige scholen trimestrieel hun sportlessen binnen onze club om op die manier hun leerlingen kennis te laten maken met onze boeiende wereld. Of is onze club aanwezig tijdens hun sportdagen om zo het aan bod te verruimen binnen de schoolmuren. Met als gevolg dat Team Impact intussen de tweede grootste Thaiboks-club van België is.", voegt hij er trots aan toe. 

Het merendeel van de leden, 97% , zijn actief als recreanten; 3% is op competitief vlak met één van de disciplines bezig. "Maar we zien deze laatste groep  groeien", gaat hij verder. "Dit is zeker ook het geval bij de jeugd, ons toekomstige talent. We willen hen dan ook de nodige faciliteiten aanbieden om zich verder binnen Team Impact te kunnen ontwikkelen."

De jeugd neemt duidelijk een belangrijke plaats in binnen de club, die ook zelf haar pedagogische functie ernstig neemt en de nodige aandacht aan regels en respect besteedt. "In een wereld van contactsporten is respect een onvoorwaardelijk element", aldus Van Langenhoven. "Bij de meeste van onze sportdisciplines wordt er gewerkt binnen ieders sociale zone. Zonder het nodige respect voor elkaar (geslacht, afkomst, leeftijd, religie, uiterlijke kenmerken,…) kan je beter geen lid worden van onze groep. De naleving ervan wordt continu in het oog gehouden."

Hun inspanningen op pedagogisch en sportief vlak hebben duidelijk resultaat gehad. "Bij onze deelname aan nationale en internationale toernooien met de jeugd hebben we niet alleen overwinningen, bekers en titels behaald", voegt hij nog toe." We zijn er daarnaast ook zeker trots op dat we door de jaren en dankzij onze inspanningen in onze contacten met andere clubs én de bond een status hebben weten te bereiken dat we gehoord en respecteerd worden." 

 

Spaghettidag als financiële ondersteuning

Om dit ook alles in de toekomst verder financieel mogelijk te maken, organiseert de club op zondag 1 december weer haar jaarlijkse spaghetti-dag. Tussen 12 en 15 uur en 17 en 20 uur kan men die dag in Zaal Meubelen Verhaegen in Betekom (Grote Baan 109) terecht voor spaghetti bolognaise of vegetarische spaghetti. De inkomsten van dit event worden integraal gebruikt  voor de werking van de club. Zo worden er materialen mee aangekocht, worden wedstrijdkampers gesteund bij de verplaatsingen naar binnen- en buitenland en bij inschrijvingen en worden er  lesgevers mee betaald. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio