Landelijke Kinderopvang bracht bazen naar de werkvloer

Landelijke Kinderopvang bracht bazen naar de werkvloer

Kathleen te midden van 2 collega-kinderbegeleiders Foto: Conny justé

Haacht - Naar aanleiding van de Dag van de Onthaalouder/Kinderbegeleider mochten de onthaalouders en kinderbegeleiders van de Landelijke Kinderopvang hun baas een dag lang aan het werk zetten. De bazen wilden hen op die manier niet alleen bedanken voor hun dagelijkse inzet, maar kregen ook meer inzicht in het werk dat dagelijks door hen wordt geleverd. In Wespelaar nam Kathleen Claes, in het dagelijkse leven verantwoordelijk voor werving-selectie, een dag lang mee de zorg op voor de kindjes in kinderdagverblijf het Wespenestje.

Op 52 locaties neemt de ‘baas’ een paar taken uit handen van onthaalouders en kinderbegeleiders. Hij of zij helpt bij het koken, de kinderen verzorgen, ravotten en ook voorlezen. 

In Wespelaar konden de kinderbegeleiders rekenen op de hulp van Kathleen Claes. Normaal is zij verantwoordelijk voor de werving en selectie van onthaalouders en kinderbegeleiders. Nu ging zij een dag aan de andere kant staan. "Het was niet alleen fijn om dat nog eens te doen - ik heb hier vroeger nog als jobstudent gewerkt- het gaf me ook meer inzicht in het werk van de personen die ik moet aanwerven", aldus Claes. "Hierdoor zal ik mijn werk wellicht ook nog beter kunnen doen." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio