Inzamelingsactie ter ondersteuning van kwetsbare gezinnen

Tremelo - 17 oktober werd uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Uitroeiing van armoede. Deze dag is ook in Tremelo niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo werd net vandaag een nieuwe inzamelingsactie gelanceerd waarbij het Huis van het Kind, het OCMW en de bibliotheek van Tremelo de handen in elkaar slaan om kwetsbare gezinnen tijdens de feestdagen die er weer aankomen te ondersteunen.

De bibliotheek van Tremelo is niet aan haar proefstuk toe wanneer het gaat om de organisatie van inzamelingsactie ter ondersteuning van kwetsbare gezinnen. Zo sprongen ze vorig jaar met succes op de kar van de grootse inzamelingsactie van kinder- en jeugdboeken die door Kind&Gezin samen met Libelle op touw was gezet. In totaal werden er 929 boeken ingezameld en overhandigd aan de initiatiefnemers op de Libelle Winterfair.

Omdat deze actie dit jaar niet wordt georganiseerd, besliste de bib om het dan maar zelf, in samenwerking met het Huis van het Kind en het OCMW van Tremelo te organiseren en meteen ook uit te breiden. Zo roepen ze iedereen op om (voor)leesboekjes, gezelschapsspelletjes of puzzels voor kinderen die niet meer gebruikt worden, maar wel nog in goede staat zijn in de bibliotheek binnen te brengen. De actie loopt eind november ten einde.  De ingezamelde goederen zullen voor het begin van de feestdagen in Tremelo aan kwetsbare gezinnen worden geschonken. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio