Vernieuwde Belomi heropent na 4 weken

© Conny justé

Dinsdagochtend 22 oktober opent Eethuisje Belomi na 4 weken weer de deuren. De populaire horecazaak, gelegen in het centrum van Tremelo, heeft de nodige verbouwingswerken ondergaan om de klanten niet alleen een uitgebreidere menukaart te kunnen bieden, maar ook meer zitruimte.

Conny Justé

Na jarenlang de familiezaak Bloemen Vanleemputten te hebben uitgebaar, openden openden Bert Van Leemputten en Nancy Fobelets, samen met dochters Ghaya en Shauni Vandezande, drie jaar geleden hun Eethuisje Belomi. Ze deden dit in hetzelfde pand, na er de nodige verbouwingen in te hebben gedaan. "Deze verbouwingen beperkten zich eigenlijk tot het interieur", vertelt Nancy. "Het pand bleef eigenlijk intact, met de gekende gang in het midden van de zaak en een keuken, zoals je die in iedere gewone woning vindt."

Al snel bouwde het eethuis niet alleen een trouw klantenbestand op, maar klonk ook geregeld de vraag naar een uitgebreidere menukaart. "Mensen vroegen ons vaak of we geen frietjes konden serveren"', gaat ze verder. "Of een steak. Eigenlijk klonk de vraag naar een brasseriekeuken al snel." Maar om dit mogelijk te maken moest hun keuken grondig worden aangepast. Een werk dat vier weken geleden werd aangevat. "Onze vitrokeramische kookplaat werd vervangen door een gasvuur, ideaal om een lekkere steak te bakken", verduidelijkt ze. "We bouwden friteuses in, installeerden een speciale oven en creëerden een koelcel. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat onze keuken van een Lada naar een Mercedes evolueerden." Het enthousiaste horeca-gezin maakte meteen ook van de gelegenheid gebruik om hun eetruimte grondig aan te pakken. "De storende gang in het midden van de zaal werd verwijderd", voegt Bert eraan toe. "Dit gaf ons de mogelijkheid om meerdere kleinere tafels, die kunnen worden gecombineerd, en intiemere hoekjes aan te bieden. Alles lijkt ruimer, en toch blijft het aantal plaatsen identiek."

Ook de menukaart werd aangepast aan de nieuwe keuken. "Op vraag van onze klanten zullen we nu ook oa steak, ribbetjes, een vispannetje of varkenswangetjes aanbieden", verduidelijken de zussen Ghaya en Shauni die de keuken voor hun rekening nemen. "Bij de openingsreceptie hebben we onze gasten zondag alle nieuwe gerechtjes in kleine porties, met succes, laten proeven. Daarnaast hebben we ook de dessertkaart uitgebreid met moelleux en Apfelstrudel." Dinsdagochtend heropent de horecazaak. "We zijn blij dat we terug aan de slag kunnen", aldus nog Bert en Nancy. "Vier weken is lang geweest."

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs