Tremelo bereidt zich voor op 11.11.11

Tremelo bereidt zich voor op 11.11.11

De Messenvechter werd de mond gesnoeid Foto: Conny justé

Tremelo - Dit weekend zijn ook in onze gemeente weer tal van vrijwilligers actief in het kader van de geldinzameling voor 11.11.11. Dit jaar wil de actie 'changemakers' , mensen die ieder op hun eigen manier in het Zuiden voor een betere wereld strijden, op een voetstuk zetten. In Tremelo werd de betrokkenheid bij deze actie duidelijk gemaakt via 'De Messenvechter', het bekende beeldhouwwerk aan gemeentehuis.

Zo nam ook Tremelo deel aan de standbeeldenstunt, waarbij verspreid over Vlaanderen 350 standbeelden monddood werden gemaakt. De Messenvechter, die symbool staat voor de moeilijke omstandigheden waarin de Tremelonaren in de 19de eeuw moesten trachten te overleven, werd voor de gelegenheid de mond gesnoeid. 

Monddood zullen de vrijwilligers die dit weekend op tal van plaatsen zullen deelnemen aan de inzamelingsactie van 11.11.11 hopelijk niet zijn. Al hebben ze dit jaar wel met een ander probleem te kampen. "Door het verlengde weekend zijn er dit jaar wel minder vrijwilligers beschikbaar", aldus de bevoegde schepen, Petra Vreys (Groen). "Iedereen die ons, al is het maar een uurtje, kan helpen, is dan ook meer dan welkom." Nieuw dit jaar is dat er met QR code kan betaald worden. "De 'Ik heb geen cash op zak' kan dit jaar niet meer als excuus gebruikt worden om de actie niet te steunen.", aldus nog de schepen.  Vrijwilligers kunnen zich melden bij luclusbonte@skynet.be

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio