Lezing. Astrofysicus De Greve peilt naar leven buiten ons zonnestelsel

Lezing. Astrofysicus De Greve peilt naar leven buiten ons zonnestelsel

Foto: if

Tremelo - Op dinsdagavond 12 november gaat astrofysicus en prof. dr. em. Jean-Pierre De Greve (VUB) op uitnodiging van UPV-Dijland en de gemeente Tremelo dieper in op vragen naar mogelijk leven buiten ons zonnestelsel en de acties die vandaag worden ondernomen om naar dat leven buiten de aarde te speuren.

2925 bevestigde exoplaneten, waarvan er een 40-tal worden beschouwd als potentieel bewoonbaar. Prof De Greve gaat dieper in op de huidige wetenschappelijke kennis van deze exoplaneten en op de mogelijke kansen van leven buiten de aarde.

Jean-Pierre De Greve is emeritus gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en was Vice-rector Internationale Relaties in de periode voor zijn emeritaat. Hij doceerde astrofysica en wetenschapscommunicatie en stond aan de wieg van de Vlaamse Wetenschapsweek. Momenteel ontwikkelt hij het STEM-project, Astrolab, in een aantal landen in Afrika.

 

De lezing start op dinsdag 12 november om 20 uur en dit in zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12 in Tremelo. 

Kaartjes kunnen aan 5 euro worden gereserveerd via www.wijwillenweten.be of kunnen de avond zelf aan de kassa worden gekocht. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio