Jaagpad weer aan beide kanten geopend

De rijplaten werden verwijderd Foto: Conny justé

Tremelo - Het jaagpad tussen de Damiaanbrug en de wegbrug Haachtsebaan was geruime tijd voor herstellingswerken aan de oevers, aan de linkerover aan de kant van Haacht afgesloten. Nu deze werken aan deze oever werden beëindigd, werden de rijplaten donderdag verwijderd en is het jaagpad aan de linkeroever, het pad dat de fietsers gebruiken, weer geopend.

Sinds enige tijd werd er gewerkt aan de oevers van de Dijle. De Vlaamse Waterweg voerde er herstel- en beschermingswerken uit  tussen de wegbrug Haachtsebaan en de fietsbrug ter hoogte van de Pater Damiaanstraat. 

Er werd gestart met de linkeroever, gelegen aan de kant van Haacht; deze kant was dan ook een tijdlang afgesloten voor fietsers en wandelaars. Donderdag werden de rijplaten verwijderd tussen Haacht en Werchter op die linkeroever, waardoor de fietsers er terug kunnen rijden. Woensdag werden die fietsers even voor een halve dag opgeschrikt door een afsluiting van de Damiaanbrug, waardoor zij nergens meer heen konden. "Onze aannemer had de fietsbrug per ongeluk woensdagmiddag afgesloten", zo luidde het bij de Vlaamse Waterweg. "Donderdagmorgen hebben we de brug terug geopend."

Binnenkort zal er nog een herstelling op de andere oever worden uitgevoerd, opnieuw vanaf de Damiaanbrug richting Haacht. Ook hiervoor zal het jaagpad op de rechterover deze keer worden afgesloten. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio