Theatergezelschap Hobo Blues Compagnie stelt zich ter beschikking van goed doel

Theatergezelschap Hobo Blues Compagnie stelt zich ter beschikking van goed doel

Foto: Conny justé

Rotselaar - Vanaf zondag 17 november brengt het Werchterse gezelschap Hobo Blues Compagnie de theatervoorstelling 'Clown blues'. De opbrengst van deze voorstelling gaat volledig naar Huize De Veuster, dat een thuis biedt aan volwassenen met een beperking, meteen ook het eerste van de vele goede doelen die Luc Ooms met zijn gezelschap in de toekomst via zijn toneel wil steunen.

"Alles begon 15 jaar geleden, wanneer ik de monoloog voor een toneelwedstrijd schreef", verduidelijkt Ooms. "Zelf had ik het stuk nog niet gespeeld, iets dat toch wel kriebelde." Hij herschreef het stuk, breidde het uit en besliste de opvoering ervan aan goede doelen te koppelen. "Ieder goed doel dat de organisatie van het toneelstuk op zich wel nemen, kan op ons rekenen", verduidelijkt hij. "Ons gaat het alleen om het plezier van het spelen, verdienen moeten we er niets aan." Een motivering die meteen ook in het stuk zelf te vinden is. Zo handelt het over een oude clown die op zijn leven terugblikt en beseft dat mensen vaak zaken als een carrière of rijkdom najagen maar hierbij het belangrijkste vergeten nl gelukkig zijn. Intussen steunt hij via opvoeringen in de respectievelijke gemeentes 3 goede doelen, nl Huize De Veuster in Tremelo, het Garango Fonds Burkina Faso in Werchter en Baobab Solidarité Senegal in Betekom. "En daar moet het niet bij stoppen", aldus nog Luc. "Alle goede doelen mogen zich bij ons melden."

Een kaartje kost telkens 10 euro.

Voorstellingen op zondag 17 november om 15 uur in Huize De Veuster in Tremelo, zaterdag 14 december om 20 uur en zondag 15 december om 15 uur in zaal De Wal in Werchter en zondag 12 januari om 14 uur in turnzaal De Klimroos in Betekom. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio