Kunstkring Gesigneerd stelt weer tentoon

Kunstkring Gesigneerd stelt weer tentoon

Foto: Corinne Raes

Tremelo - Van 7 tot 15 december kan in men in Kunstcentrum Gesigneerd telkens op zaterdag en zondag terecht voor de expo 'Natuurlijk'. Hilde Verhelst (schilderkunst), Maurits Lenaerts (schilderkunst) en Nicole Gielen (keramiek) stellen er hun werken tentoon.

Hilde Verhelst uit Beerzel, Maurits Lenaerts uit Geel en Nicole Gielen uit Diest wonen niet zo direct bij elkaar in de buurt. Toch besloten ze samen een tentoonstelling te houden in de nieuwe kunstzaal van Kunstkring Gesigneerd in Baal. 

Ze kennen elkaar van kunstencollectief Inout art uit Geel, waarvan ze samen lid zijn. Dit collectief bestaat uit 15 kunstenaars, die allen academisch geschoold zijn. Samen hebben ze vele watertjes doorzwommen, lees tentoonstellingen gedaan. Het hofke van Chantraine, De Warande in Turnhout, De Markthallen in Herk de Stad, Tentakel in Zonhoven, Kasteel de Merode in Westerlo, De Halle in Geel, zijn er enkele van. 

De werken van Hilde zijn vooral geïnspireerd door de natuur in al zijn facetten. Voor haar abstracte werken mixt ze acryl met pasta en zand om reliëf te krijgen. Het menselijk naakt is een onuitputtelijke bron voor haar aquarellen . 

Voor Maurits is tekenen altijd een passie geweest, vooral portretten. Nadien evolueerde hij naar de schilderkunst . Zelfgenomen foto’s van landschappen vormen steeds het uitgangspunt. Hij neemt de foto’s niet letterlijk over maar met eigenzinnige kleurencombinaties en felle contrasten tegen een donkere achtergrond bekomt hij een mysterieus resultaat. 

Nicole haalt haar inspiratie ook uit de natuur. Door jarenlang mineralen en gesteenten gezocht te hebben in binnen- en buitenlandse groeves, zal het u niet verbazen dat sommige werken zo uit de natuur lijken te komen. 

Het is dan ook geen toeval dat deze tentoonstelling “ Natuurlijk” als naam kreeg. Ze geven elk hun eigen kijk op de natuur.

 

Kunstcentrum Gesigneerd ('tZand) vindt men aan de Baalsebaan 287

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio