Politie deelt fietslichtjes uit

Politie deelt fietslichtjes uit

Foto: Politie BHK

Haacht - Op initiatief van enkele medewerkers van de wijk Haacht en dienst verkeer zijn agenten van de politiezone Haacht-Boortmeerbeek-Keerbergen deze week gestart met het uitdelen van fietslichten en reflectoren aan de schoolgaande jeugd die met de fiets van en naar school rijden. Op maandag 25 november werden er al in totaal 100 gadgets uitgedeeld. Ook de komende dagen zullen agenten deze actie verderzetten in de omgeving van de scholen.

In uitvoering van het verkeersactieplan waarbij op het vlak van de verkeersveiligheid onder meer wordt gewerkt om het aantal verkeersongevallen terug te dringen, worden controles uitgevoerd op het vlak van het gebruik van fietsverlichting. "De controles betreffende fietsverlichting zijn echt broodnodig", verduidelijkt politiecommissaris Wim d'Haese. " Het gebruik van de fietsverlichting kan bij slecht zicht of in het donker heel wat ongevallen voorkomen. Zonder verlichting rijden, is niet alleen gevaarlijk maar ook ergerlijk voor de automobilisten. Niet zien maar gezien worden, is het belangrijkste."

Met de verdeling van fietslichtjes, aangeboden door de provincie, wordt momenteel sterk sensibiliserend opgetreden. "Wij gaan de komende dagen en weken in ieder geval op pad om de hardleerse fietsers op betere ideeën te brengen", aldus nog d'Haese.  "Een goede fietsverlichting moet op minstens 100 meter zichtbaar zijn en mag ook op kledij of rugzak bevestigd zijn, vooraan wit en achteraan rood net zoals bij alle andere voertuigen. Jeugdige fietsers en hun fietsverlichting blijven een oud zeer. Wetende dat een goed werkende fietsverlichting de kans op een ongeval met 20 % vermindert, is meer dan een voldoende reden om de nodige aandacht eraan te schenken en deze acties te organiseren.", besluit hij. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio