Jeneverjogging kent groot succes

Haacht - Met 210 lopers en een 80-tal wandelaars brak de 9de editie van de Jeneverjogging meteen alle records.

De 9de editie van de Jeneverjogging werd meteen een recordeditie. "We hebben nog nooit zoveel deelnemers gehad", aldus Pieter Longin. "Alhoewel het weer dit jaar echt meezat, was de organisatie van het evenement toch wel opnieuw een hele klus. Ter plekke is er immers geen enkele vaste accomodatie. Dat maakt de locatie ook wel heel apart en het zorgt ook voor een extra aantrekkingspunt."
Door de groene, afgelegen setting dient alles dan ook te worden aangeleverd. "De Hooibergvrienden - een twintigtal vrijwillige  buurtbewoners - slaan telkens weer de handen in mekaar", gaat hij verder.  "Ieder neemt een specifieke taak op zich: verse soep maken, pannenkoeken bakken,tenten opzetten, parcours afbakenen, de kassa aan de inkom en de bediening in de keuken . Op de dag van de jogging is het prachtig om te zien hoe de puzzelstukjes steeds weer in mekaar passen."

De jogging onderscheidt zich daarnaast van alle andere door de laagdrempeligheid. "Iedere loper kiest voor zichzelf hoeveel rondjes hij loopt, 1 rondje is 2 km, en hoe snel die worden afgelegd", gaat Pieter verder. "Dat maakt dat het voor iedereen haalbaar is .Er is geen enkel wedstrijdelement. Ook zien we ieder jaar steeds meer wandelaars deelnemen. En kletst iedereen na de jogging of de wandeling in de zavelpunt van de Hooiberg graag nog wat bij." 

Elk  jaar gaat  de opbrengst  van de jogging naar een goed doel waar de organisatoren een band mee hebben.  "In het kader van de Warmste Week kozen we voor Het Zavelhuis VZW", besluit hij. "De opbrengst zal minstens die van vorig jaar evenaren. Dat was 1800 euro."

Volgend jaar zijn ze op zondag 29 november 2020 aan de 10de editie toe. De organisatoren beloven alvast er een speciale editie van te maken. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio