Ook Haacht vindt het Groot Dictee Heruit en doet dit samen met Wim De Vilder en Mieke Mievis

Haacht - Op vrijdag 6 december kan men in de bibliotheek van Haacht deelnemen aan het Groot Dictee Heruitgevonden.

Het “Groot Dictee der Nederlandse taal” was vroeger een vast jaarlijks item op de Nederlandse en de Vlaamse televisie. Het had de reputatie aartsmoeilijk te zijn, en slechts weinig deelnemers konden een foutloos dictee inleveren. Toen het programma werd afgevoerd, vonden veel mensen dat bijzonder jammer.  

Maar sinds kort is er een alternatief: Het Groot Dictee Heruitgevonden.  Drie jaar geleden werd het voor het eerst georganiseerd door de bibliotheek van Mechelen.  Het bleek een overweldigend succes en nu, voor de derde editie, doen er al meer dan 100 bibliotheken mee. 
Deze nieuwe versie van Het Groot Dictee is een speelse formule, een combinatie van dictee en taalpuzzel.  Luchtig, ludiek en bovenal erg leuk.  Correcte spelling is van belang, maar een goeie dosis creativiteit is even cruciaal. 
Op 6 december om 20u00 stipt start het spel simultaan in meer dan 100 bibliotheken, waaronder de bib van Haacht. De deelnemers spelen samen met duizenden andere mensen over heel Vlaanderen. De winnaars van elke gemeente nemen het later tegen elkaar op tijdens de grote finale in januari.

De tekst is dezelfde in alle bibliotheken.  In Haacht wordt voorgelezen door Wim De Vilder.  De presentatie van de avond is in handen van Mieke Mievis.
Wie het competitiebeest in zich voelt roeren, kan nog meedoen.  Inschrijven kan op de website van de bib: www.habobib.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio