Keerbergen maakt zich op om de Warmste Gemeente van Vlaanderen te worden

Keerbergen - De Warmste Week – Keerbergen Geeft landt voor de eerste keer dit jaar in GC Den Bussel. De vrijetijdsdienst organiseerde in april een brainstorm. Daar werden de eerste plannen gesmeed. De Huntington Liga en vzw Met Lege Handen werden dit jaar gekozen als warmste doelen.

Twaalf jaar geleden kreeg Grietje Aerts te horen dat ze de ziekte van Huntington zou krijgen. Dit is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen ernstig aantast. De ziekte veroorzaakt motorische, cognitieve en psychiatrische symptomen en uit zich via spierstijfheid, onvrijwillige bewegingen, spraakmoeilijkheden, slikproblemen, achteruitgang van het geheugen, … Vandaag is Grietje 3 jaar ziek. Ze had 50% kans om de ziekte van haar moeder, die helaas vorig jaar stierf, te erven. Haar kinderen hebben eveneens 50% kans om de ziekte, op hun beurt, te erven. Omdat er ‘maar’ 1000 Belgen aan deze ziekte lijden, zijn de algemene kennis en de financiële middelen beperkt. De Huntington Liga zet zich in om de ziekte onder de aandacht te brengen en financieel zoveel mogelijk aan de ontwikkeling van medicatie bij te dragen.

Op 30 november 2010 sloeg bij Kate Vercaeren het noodlot toe: haar dochtertje Elien wordt levenloos geboren. Tijdens de praatsessies van Met Lege Handen wordt Kate omringd door lotgenoten en kan ze rekenen op begrip en erkenning. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe manier om met het verdriet om te gaan. Het is een plaats om herinneringen op te halen, ook al zijn ze schaars. Kate heeft dankzij Met Lege Handen deze vreselijke gebeurtenis een mooie wending kunnen geven. Ze is momenteel bestuurslid en is daarmee een van de velen die zich vrijwillig inzet om de werking van de vzw te verzekeren. De organisatie brengt uiteraard kosten met zich mee en elk initiatief is dus van onschatbare waarde.

De gemeente Keerbergen besliste om deze twee goede doelen dit jaar naar aanleiding van de Warmste Week op een bijzondere wijze te steunen.

Zowel aan het onthaal in GC Den Bussel als in het gemeentehuis kan men verschillende producten zoals notenzakjes, snoepzakjes, chocolade, geurkaarsjes en blikjes vergeet-me-nietjes kopen ten voordele van deze verenigingen.

Daarnaast slaan verenigingen, sportclubs, handelaars, ondernemers, lesgevers, scholen en gemeentelijke diensten de handen in elkaar en bedachten ze tal van acties die tijdens de week voor de kerstvakantie in GC Den Bussel zullen worden georganiseerd. Zo zijn er concerten, bubbels en bingo, is er een blacklight badmintonsessie,  kan men deelnemen aan (baby)massages of een yogasessie, is er een bijzondere hondenshow zijn er knutselmomenten of kan men theater spelen. 

Iedereen die graag mee de bar wil bemannen of een activiteit  wil ondersteunen, of die zelf een activiteit wil opzetten, kan contact opnemen met dewarmsteweek@keerbergen.be of binnenspringen in GC Den Bussel.

Alle acties kan men  terugvinden op www.keerbergen.be of via het facebookevenement van Vrije Tijd Keerbergen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio