Fanfare Sint Cecilia serveert voor de 16de keer mosselen

Fanfare Sint Cecilia serveert voor de 16de keer mosselen

Foto: Michel Vervloesem

Keerbergen - Op zaterdag 14 & zondag 15 december 2019 richt de Koninklijke Fanfare St.Cecilia Keerbergen voor de 16de maal haar jaarlijks mosselweekend in.

In 2004 werd voor het eerst de uitdaging aangegaan om aan de muziekverbroedering een eetdag te koppelen en er mosselen en stoofvlees te serveren. Deze eerste eetdag ging door in de refter van het Gemeentelijk Instituut Keerbergen (GIK). "Een echte klus om dit op die plaats te organiseren", blikt Patrick Wielockx terug. "Er was alleen een toog om dranken te serveren. Een tijdelijke keuken moesten we zelf opbouwen. Heel veel materiaal diende er aangesleurd te worden en zondag avond (nacht) moest alles terug leeg gemaakt worden want maandag moest de gebruikte accommodatie zonder hinder terug gebruikt kunnen worden door de school. " 

In de gymzaal van de lagere school, afgezonderd en niet gestoord door de eters in de refter, kwamen enkele bevriende muziekverenigingen dat weekend eveneens een concertje brengen, gekend als de jarenlange muziekverbroedering.

"Van in het begin was ons mosselweekend een succes en vanaf dan zijn we dit blijven organiseren", gaat Patrick verder. "De opbrengsten ervan waren welgekomen want een jeugdwerking en instrumenten (onderhoud en nieuwe) hebben hun prijskaartje". 

Sinds 2014 kreeg de fanfare de gelegenheid om het mosselweekend in het nieuw gebouwde gemeenschapscentrum “GC Den Bussel” te laten doorgaan. "Dit was voor ons, met dank aan het gemeente bestuur, een zegen", gaat hij verder.  "Op deze locatie is alles aanwezig. Een mooie ruime zaal met perfecte toog en grote keuken met alle benodigdheden, dus er moest niks meer aangehaald worden. Omdat we hier iets makkelijker konden werken werd onze menu uitgebreid met vol au vent."

Na twee jaar moest de organisatie met spijt wel de concerten van de bevriende muziekverenigingen weglaten omdat hun optreden in de zelfde zaal moest doorgaan waar de mensen zaten te genieten van de heerlijke mosselen. "Eters en de muziek stoorden elkaar en dat kon niet de bedoeling zijn", verduidelijkt hij de beslissing.

Na tien jaar in de Gik is het dit jaar al de zesde keer dat het mosselweekend doorgaat in “GC Den Bussel”. De muzikanten nodigen iedereen dan ook van harte uit om te komen genieten van mosselen, stoofvlees of vol au vent.  "Aan de kinderen hebben we ook gedacht", voegt Patrick er nog aan toe. "Voor hen hebben we curryworsten voorzien."

Op zaterdag 14 december is iedereeen welkom van 16 uur tot 21 uur. Op zondag 15 december is dit van 12 uur tot 20 uur.

GC Den Bussel vindt men aan de Haachtsebaan 54 te Keerbergen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio