Keerbergse turnclub De Gympies steunt drie goede doelen tijdens de Warmste Gymweek

Keerbergse turnclub De Gympies steunt drie goede doelen tijdens de Warmste Gymweek

Foto: De Gympies

Keerbergen - Tijdens de Warmste Week toont turnclub de Gympies dat ze haar gymhart op de juiste plaats heeft. De Gympies nodigt kijklustigen uit op de Warmste Gymlessen. De aanwezigen kunnen, in ruil voor een vrije gift, genieten van een open training. Daarmee steunen ze drie goede doelen: Met lege handen, de Huntington Liga en Music for Kids. Elk van deze drie organisaties heeft een rechtstreekse band met leden van de club. Ze houden tijdens de Warmste Week ook een verkoopactie in de gymzaal of in de aanpalende gang. Met deze solidariteitsactie sluit de Gympies aan bij Keerbergen geeft, de “warme” actie van de gemeente.

Met lege handen

Initiatiefneemster Kate Vercaeren is de mama van Margo Saliën, die al jarenlang lid is van de Gympies. Margo heeft twee zussen, Hannelore en Elien. Elien werd op 30 november 2010 levenloos geboren. Een zware klap voor het gezin. Bij de vzw Met lege handen vindt Kate lotgenoten die haar helpen om het verlies een plaats te geven. Ondertussen is Kate ook bestuurslid van de vzw en via acties zoals de Warmste Week probeert ze middelen in te zamelen om de werking van de vzw te ondersteunen.

?

Met Lege Handen verkoopt vergeet-mij-nietjes op woensdag 18 december van 9.00 u 11.00 u in zaal PZ1 en van 16.00 u tot 19.00 u in de gymzaal en op donderdag 19 december van 20.00 tot 21.00 u in zaal PZ1.

 

Huntington Liga

Grietje Aerts is de mama van twee leden van de Gympies, Lien en Wout Andries. Twaalf jaar geleden werd bij Grietje de ziekte van Huntington vastgesteld, een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast.  Dit uit zich in motorische, cognitieve en psychische symptomen: spierstijfheid, spraakmoeilijkheden, slikproblemen, ...  De Huntington Liga zet zich in om de ziekte onder de aandacht te brengen en financieel bij te dragen tot de ontwikkeling van medicatie.

 

De Huntington Liga verkoopt snoep, noten en chocolade op ?zaterdag 14 december van 10.00 u tot 12.30 u in de gymzaal en op maandag 16 december van 18.00 u tot 19.00 u in de gymzaal en van 20.00 u tot 21.00 u in zaal PZ1.

 

Music for Kids

De achtjarige Marie-Laure Uytterhoeven is een vertrouwd gezicht in de gymzaal. Deze immer opgewekte meid is een bezig bijtje: turnen, hockey, ballet en celloles staan wekelijks op het programma. Dit lukt alleen als ze wekelijks levensnoodzakelijke medicatie krijgt. Marie-Laure heeft immers een primaire immuundeficiëntie (PID). De vzw Music for Kids sponsort het KID-fonds, dat de zorg van deze kinderen en het wetenschappelijke onderzoek naar de aandoening ondersteunt.

 

Music for Kids verkoopt wafeltjes, kaarsjes en bellenblazers op ?zaterdag 14 december van 10.00 u tot 12.30 u in de gymzaal en op maandag 16 december van 18.00 u tot 19.00 u in de gymzaal en van 20.00 u tot 21.00 u in zaal PZ1.

 

Meer info: www.gympies.be/warmste-week

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio