BS De Cocon behaalt voor het vijfde jaar op rij gouden Verkeer op school-Medaille

Tremelo - Basisschool De Cocon werd voor het vijfde maal op rij door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bekroond met een gouden Verkeer op School-Medaille. De school kreeg deze bekroning voor hun inzet op vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie.

“Met de medailles willen we scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. Een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas”, aldus de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). “We leren de kinderen hoe ze als voetganger en fietser veilig in het verkeer kunnen bewegen. We vergroten hun verkeerskennis en risicoherkenning. Sommige scholen schakelen verkeersouders in. Al deze inspanningen leveren de scholen punten op waarmee ze een verkeersmedaille kunnen verdienen. 

In heel Vlaanderen nemen 2.375 scholen deel aan minstens één initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeer (VSV). Dit jaar werden er 937 medailles uitgereikt. 

Eén van de medailles gaat naar BS De Cocon.  "Wij hebben op school een werkgroep verkeersveiligheid die tal van activiteiten uitwerkt rond verkeersopvoeding", aldus directeur Elke Moeskops.  "Wij zetten vooral in op praktijk, niet op werkblaadjes." Bij de uitwerking werkt de school onder meer samen met VSV, Octopusplan, Sam de verkeersslang en Aya om de leerlingen op een leuke, actieve, veilige manier bekend te maken met het verkeer en verkeersveiligheid. "Oefenen doen we op het schooldomein en in de directe schoolomgeving", aldus nog Moeskops. "In mei organiseren we voor de ganse school 2 verkeersweken waarin alle praktische proeven afgenomen worden. Dit gebeurt in samenwerking met onze oudervereniging: ouders komen ons ondersteunen om dit buiten het schooldomein op een veilige manier te doen. Elk schooljaar kunnen leerlingen ook een verkeersbrevet, van eenloopfietsbrevet tot het grote fietsexamen, verdienen; we oefenen een gans schooljaar en tijdens de verkeersweken worden de brevetten uitgereikt.", besluit ze.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio